Wie de PLUS Supermarkt verlaat ziet daar een bus staan waarin niet gebruikte zegels kunnen worden gedeponeerd. Foto: PR

Wie de PLUS Supermarkt verlaat ziet daar een bus staan waarin niet gebruikte zegels kunnen worden gedeponeerd. Foto: PR

PLUS-klanten kunnen hulppakketten bijeensparen

Algemeen

RUURLO - PLUS Kogelman supermarkt biedt ook dit jaar weer de mogelijkheid om zegels te sparen voor een goedgevuld boodschappenpakket met een waarde van vijftig euro. Maar de zegels kunnen ook worden gebruikt om een goed doel te ondersteunen. Met de weggegeven zegels gaan de voedselpakketten naar personen of gezinnen in Ruurlo met een krappe beurs die zo’n pakket nog beter kunnen gebruiken.

De zegelspaaractie is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de kerken in Ruurlo en PLUS Kogelman. In de afgelopen jaren bleek dat tot een fantastisch resultaat te leiden. Tientallen royaal gevulde dozen konden worden uitgedeeld. De kerken bepalen in overleg met de daartoe bevoegde instanties wie voor zo’n boodschappenpakket in aanmerking komt. Dat kunnen personen of gezinnen zijn die cliënt van de Voedselbank zijn. Maar er zijn nog wel meer mensen die elk dubbeltje twee keer moeten omdraaien en voor wie vijftig euro aan producten uit de supermarkt een welkome bijdrage is.

Bus
Bij de uitgang van de PLUS Supermarkt staat een bus waarin niet gebruikte zegels kunnen worden gedeponeerd. Ook al is het maar een enkel zegeltje, vele kleintjes blijken in deze actie toch tot iets groots te kunnen leiden. De ervaring in voorgaande jaren bewijst dat er veel zegelkaarten kunnen worden volgeplakt. Dus, wie zelf niet meedoet aan de spaaractie wordt gevraagd bij het afrekenen toch de zegels aan te pakken en die in de collectebus te stoppen. Natuurlijk mag iedereen ook volle spaarkaarten in die bus achterlaten als steun voor wie krap bij kas zit.
De pakketten worden in januari verdeeld. Na de dure feestdagen is de maand januari vaak erg lang voor een kleine portemonnee en is het PLUS boodschappenpakket heel erg welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant