Wereldwinkel in decembersfeer

Algemeen

RUURLO - De wereldwinkel aan de Dorpsstraat 72 heeft de kerstartikelen te voorschijn gehaald. Er zijn weer volop kerstkaarten in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Ook zijn er weer bijzondere kerststallen en stalletjes uit de hele wereld. Bijvoorbeeld een prachtige kerststal van vilt uit Nepal. En een vrolijke kerstgroep in een fraaie kalebas uit Afrika. In kleine maten zijn er de kleurrijke groepjes uit Peru. En fijngesneden stalletjes uit olijfhout uit het Midden Oosten.

Voor de boomversieringen is dit jaar vilt helemaal in. Engeltjes, Kerstmannetjes, kabouters, diverse dieren met kerstmutsen brengen een warme sfeer in huis. En ze kunnen geen kwaad in kinderhandjes. Natuurlijk hebben wereldwinkeliers ook weer bijzondere cadeaus ingekocht. Wintersjaals, zijden sjaals voor bij de feestkleding, beeldjes, fraai serviesgoed en nog veel meer. Wie in de wereldwinkel koopt helpt mee aan een eerlijker wereldhandel. En steunt handwerkslieden in landen die ook getroffen worden door het coronavirus, maar die niet kunnen terugvallen op een vangnet zoals hier.
Helaas is de winkel wegens corona nog maar beperkt open. Maar op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur staan de vrijwilligers weer klaar voor de klanten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant