Begin dit jaar trad toneelvereniging Tot Nut En Genoegen, beter bekend als 't Brooks Toneel nog met verve voor het voetlicht. Foto Jon Florijn

Begin dit jaar trad toneelvereniging Tot Nut En Genoegen, beter bekend als 't Brooks Toneel nog met verve voor het voetlicht. Foto Jon Florijn

Ruurlose toneelclubs volgend jaar niet op de planken

Algemeen

RUURLO – Het is zuur maar geen verrassing. De Ruurlose toneelverenigingen Tot Nut en Genoegen (Brooks Toneel), Steeds Beter (Bruils Toneel) en Irene brengen volgend (voor)jaar in verband met de Covid-19 maatregelen geen toneelstukken op de planken. Of Toneelgroep Veldhoek op de planken verschijnt is nog ongewis. Zij komen jaarlijks ‘pas’ eind september tijdens het Veldhoeksfeest in actie.

Door Jan Hendriksen

Normaliter was TNEG begonnen en zouden Steeds Beter en Irene rond deze tijd beginnen met de repetities. Die zouden theoretisch op ‘anderhalve meter’ plaats kunnen vinden. “Maar gezien de huidige situatie rond corona en de ongewisheid van de maatregelen in de komende maanden hebben we besloten om dat niet te doen. Wij willen geen enkel risico nemen met de gezondheid van onze spelersgroep. Bovendien is het onzeker of horecaondernemingen al weer voor de uitvoeringen beschikbaar zijn en ook of we grote groepen mensen zouden mogen verwelkomen.” TNEG en Irene speelden dit jaar nog net voor de corona uitbraak hun jaarlijkse voorstellingen respectievelijk in zaal De Keizerskroon in Ruurlo en café Heutinck in Mariënvelde. Helaas waren Steeds Beter en Toneelgroep Veldhoek genoodzaakt om hun ‘jubileumvoorstellingen’ te annuleren. Die zouden respectievelijk tijdens het 75-jarig bestaan van Steeds Beter en Buurtvereniging De Bruil en Omstreken eind mei plaatsvinden en eind september tijdens het honderdjarig bestaan van het Veldhoeksfeest. Steeds Beter was afgelopen winter in repetitie gegaan voor het toneelstuk ‘Mooie Vrouwleu’ geschreven door het erelid Gerrit Hulshof. Ook Toneelgroep Veldhoek had een speciale jubileumvoorstelling in gedachten. De intentie is om die volgend jaar aan de Kapersweg alsnog op de planken te brengen tijdens het jubileum van het Veldhoeksfeest onder de noemer 100+1.

Nieuwe speellocatie
Wat al wel duidelijk is, is dat de van oorsprong uit de buurtschap ‘t Veller afkomstige Toneelvereniging Irene na vele jaren niet meer bij café Heutinck de toneelstukken zal opvoeren. Hennie en Rikie Heutinck hebben de deuren van hun Mariënveldse café immers recent gesloten. Irene wil graag in Mariënvelde blijven spelen. Volgend voorjaar beraadt het bestuur van Irene zich over een toekomstige nieuwe speellocatie. Een optie zou kunnen zijn om de voorstellingen te verzorgen in het sportgedeelte van de Brede Maatschappelijke Voorziening die enkele jaren geleden in Mariënvelde werd geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant