Vanachter het gaaswerk was het duel redelijk te volgend. Foto:  Jan Hendriksen

Vanachter het gaaswerk was het duel redelijk te volgend. Foto:  Jan Hendriksen

VV Ruurlo biedt livestream aan supporters aan

Algemeen

Enkele 'die-hard' fans kijken vanaf de parkeerplaats

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Publiek bij zowel het betaald als het amateurvoetbal is sinds vorige week verboden: een maatregel om het aantal corona besmettingen terug te dringen. Maar kijken vanaf de openbare weg, dáár kan niemand iets van zeggen. En dat wisten ook een aantal ‘diehard fans’ van voetbalvereniging Ruurlo.

Zondagmiddag speelde de hoofdmacht van voetbalvereniging Ruurlo namelijk haar thuiswedstrijd tegen VV Montferland uit Zeddam in de derde klasse C van het district Oost van de KNVB. Een enkeling kwam toch nieuwsgierig even een kijkje nemen. Immers nabij het toegangshek en vanaf de openbare parkeerplaats heeft men naar verhouding goed zicht op het hoofdveld van sportpark ‘t Rikkelder. Weliswaar belemmerd het gaaswerk waar de sponsorborden hangen achter het doel het uitzicht. Maar men kan de wedstrijd toch goed volgen. Naast een enkele supporter die persoonlijk even naar de geel-zwarte brigade van hoofdtrainer Wouter Schouten van ‘achter het hek’ kwam kijken keken daadwerkelijk veel meer supporters naar de wedstrijd. Middels een livestream die via de Facebook pagina van VV Ruurlo was gelinkt was de wedstrijd te volgen via VV Ruurlo TV. Een primeur voor VV Ruurlo. Meer dan honderd ‘supporters’ keken op een gegeven moment live mee naar de duidelijke beelden die door een camera vanaf het dakterras van de kantine werd geregistreerd. Ook de ‘’ochtendwedstrijd’ van VV Ruurlo 2 op het hoofdveld was via deze livestream te bewonderen geweest. Ook komende weekeinden zullen de wedstrijden die op het hoofdveld gespeeld worden gestreamd worden.

Geen tien
Na afloop van het gewonnen duel van VV Ruurlo (2-1) liet Ruurlo trainer Wouter Schouten weten dat hij weinig vertrouwen heeft dat men vanwege de coronaperikelen dit seizoen evenals vorig seizoen gaat uitspelen. “Op deze manier is er ook niet veel aan. Je voetbalt normaal voor de mensen waarmee je binding hebt, zoals de vaste toeschouwers en sponsoren. De ambiance is kaal en dof. Ik heb nog wel plezier in het spelletje, maar ik geef het geen tien meer”, aldus Schouten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant