Enkele weken geleden waren de 'schrijvers' van de revue van Jong Gelre Ruurlo nog uitgelaten. De klus was geklaard. Foto: PR.
Enkele weken geleden waren de 'schrijvers' van de revue van Jong Gelre Ruurlo nog uitgelaten. De klus was geklaard. Foto: PR.

Revue Jong Gelre Ruurlo 2020 afgelast

Algemeen

Revue Jong Gelre Ruurlo afgelast vanwege corona

RUURLO – Op vrijdagavond 20 en zaterdagavond 21 november 2020 had het zover moeten zijn: de jaarlijkse revue van plattelandsjongerenorganisatie Jong Gelre Ruurlo. Maar zoals bij zovele evenementen en activiteiten. Corona gooit roet in het eten.

Merijn Weenk, Sofie Radstaak, Bart Tiessink, Bianca Pasman, Gwen Meerbeek, Britt Nieuwenhave en Luuk Wezinkhof hadden dit jaar de handen uit de mouwen gestoken om samen een revue te schrijven. In verband met de corona maatregelen hadden ze in twee groepen om en om de scènes geschreven, waarbij ze in eerste instantie online 'samenkwamen'. Dat resulteerde begin september in een zelf geschreven revue. Donderdag 17 september was het zover. De eerste oefenavond bij Brinkman. De vaste uitvalsbasis waar Jong Gelre Ruurlo de afgelopen jaren met veel enthousiasme en goede moed oefenen. Beginnend met een bakje koffie of thee, en natuurlijk op anderhalve meter afstand dit jaar, is het script door genomen. Na het boekje gelezen te hebben, kwam er een groot applaus voor de schrijvers van dit jaar. Op maandag- en donderdagavond kwamen de spelers de afgelopen weken bij elkaar om te gaan repeteren. De rollen waren verdeeld en de attributen stonden op papier.

Helaas gaf de persconferentie op maandagavond 28 september de doorslag om niet verder te gaan met repeteren voor de revue van dit jaar. Niet alleen de eigen gezondheid van de jongeren, maar ook die van bijvoorbeeld de cliënten waarmee zij werken in het dagelijks leven, was voor de groep belangrijk. Gezondheid voor alles!

Daarnaast wilde Jong Gelre graag een uitvoering neerzetten voor een volle zaal en helaas is dertig personen op dit moment het maximale. De jongens en meiden van Jong Gelre Ruurlo kijken uit naar volgend jaar! Hopelijk is dan alles weer bij het oude.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant