Zwolle wint eerste competitieronde Achterhoekse klootschietcompetitie

Algemeen

RUURLO/BARCHEM – Het eerste team van klootschietvereniging Zwolle uit Groenlo zette zaterdag in de eerste competitieronde van het seizoen 2020-2021 in de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) een goede score neer op het 5900 meter lange parkoers van KV De Heksenkring in Barchem.

Het team bleef het verrassend sterke Respelhoek uit Geesteren in een directe confrontatie op meters voor. De AKF had in deze covid 19 tijd een aantal zaken aangepast om de klootschieters toch veilig te kunnen laten sporten. Belangrijkste aanpassing was het niet vooraf (en achteraf) samenkomen in een zaal met alle sporters. De teams werden nu vooraf via social media uitgenodigd om vijf minuten voor de starttijd de startplaats te betreden. Hiermee worden grote groepen voorkomen en is het afstand houden makkelijker. Even wennen en minder gezellig waren de gehoorde opmerkingen. Maar iedereen was wel blij dat er weer naar een halfjaar gesport kon worden.

KV Zwolle, de kampioen van vorig seizoen, maakte geen fouten en werd met 57 schoten eerste op meters voor Respelhoek dat ook 57 schoten nodig had. ’t Broek uit Ruurlo werd derde met zestig schoten. Klein Dochteren uit Lochem begon met een vierde plaats en een score van 62 schoten. ’t Broek 2 was goed op dreef. Met 63 schoten en een vijfde plaats ging men tevreden op Ruurlo aan. Eibergen, Zwolle 2 en De Onderlingen uit Haarlo hadden allen 66 schoten nodig op het mooie parcours dat wel wat druk was ten gevolge van fietsende dagjesmensen die net als de klootschieters genoten van het mooie nazomer weer. Respelhoek 2 heeft haar draai na de promotie nog niet gevonden in de eerste klasse en moest met 76 schoten genoegen nemen met een negende en laatste plaats. Zwolle 3 moest helaas door omstandigheden afzeggen.

Tweede klasse
In de tweede klasse was de eerste competitieronde een prooi voor Zwolle 4. Dit team noteerde een prima score van 67 schoten. Onderlingen 2 en ’t Broek 3 volgden met respectievelijk 69 en zeventig schoten. Thuisploeg De Heksenkring startte matig met 75 schoten en een achtste plaats. Dijkhoek was met 71 schoten redelijk op dreef.

Landelijke straatwedstrijd
Zaterdag 3 oktober is Klein Dochteren gastheer voor de tweede AKF competitieronde. Zondag 27 september begint de landelijke straatcompetitie van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) in Ruurlo. Titelverdediger Zwolle en ’t Broek uit Ruurlo vertegenwoordigen de AKF in deze hoogste klasse van de klootschietsport.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant