Basisschoolkinderen gaan schatgraven

Algemeen

RUURLO-EIBERGEN - Leerlingen van drie Berkellandse basisscholen gaan schatgraven. Het Sterrenpalet uit Eibergen, St. Jozef uit Rietmolen en De Driesprong uit Ruurlo doen mee met de jaarlijkse inzamelactie voor kleine apparaten van Wecycle.

Het thema dit jaar is 'schatgraven'. Overal in huis slingeren afgedankte kleine apparaten rond die heel goed kunnen worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Deze berg apparaten is eigenlijk een verborgen schat en aan de kinderen de opdracht om die thuis op te zoeken en op school in te leveren. In ruil voor hun inzet is er een mooie beloning voor de school, een Wecycle-Recycle Certificaat en een donatie aan Stichting Jarige Job.
De school ontvangt lesmateriaal in de vorm van een E-waste schatkaart die de kinderen op weg helpt. De inzamelactie is onderdeel van een landelijke campagne, waar ruim 190 basisscholen verspreid over heel Nederland aan deelnemen. De actie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.
Voor iedere school die meedoet aan de inzamelactie doneert Wecycle bovendien een bedrag aan Stichting Jarige Job, waarmee zij kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag bezorgen. Hulp die door de corona-crisis nu extra welkom is, zo blijkt wel uit het aantal aanvragen voor verjaardagsboxen dat de afgelopen maanden met 30 procent steeg naar 6.400 boxen per maand.

Achtste keer
De jaarlijkse inzamelactie wordt voor de achtste keer georganiseerd. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: “Wij vinden het heel belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier iets mee te geven over het belang van het recyclen van e-waste. De samenwerking met scholen is daarom voor ons van groot belang. Wij zijn hen dan ook heel dankbaar voor hun inspanningen."
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals gratis hun elektrisch afval inleveren. Zij dragen daarmee bij aan de circulaire economie. In 2019 zamelde Wecycle 116,2 miljoen kilo e-waste in, Dat is gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot van 382 miljoen kilo voorkomen, aldus de organisatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant