Badmeester Rick Blasman verlaat voor zeven maanden zijn post op zwembad De Meene. Foto: PR
Badmeester Rick Blasman verlaat voor zeven maanden zijn post op zwembad De Meene. Foto: PR

Recreatiebad de Meene sluit bijzonder seizoen af

Algemeen

Dit jaar geen baas-en-hond-zwemmen

RUURLO – Traditioneel is de start van het Ruurlose Septemberfeest tevens het eind van het zwemseizoen. Maar dit seizoen was alles anders. Het corona virus zette ook het seizoen voor het Ruurlose openluchtzwembad De Meene flink op zijn kop.

Een dikke maand later dan normaal begon op 1 juni het zwemseizoen, in eerste instantie alleen voor abonnementhouders en de jongeren tot en met twaalf jaar gescheiden van de ouderen. Gelukkig was het vanaf 1 juli mogelijk om te versoepelen en dus ging ook de losse kaartverkoop eindelijk van start, wetende dat er een maximaal aantal bezoekers van 1500 was toegestaan op het bad. Gelukkig steeg hierdoor de abonnementenverkoop die begrijpelijk behoorlijk achter bleef bij vorige seizoenen nog een beetje. Ook de zon liet zich met name begin augustus een aantal dagen flink zien. Zo zag De Meene er toch weer een aantal dagen uit zoals de bedoeling is in de zomer, zij het met iets minder mensen. “De versoepeling van de corona regels hebben er in combinatie met het mooie weer zeker voor gezorgd dat de rode cijfers aan het eind van het seizoen iets minder rood zijn maar een negatief resultaat is helaas onvermijdelijk. Het is dan ook te hopen dat er volgend jaar weer een corona vrij seizoen zal zijn. Al is het alleen maar om de vele uren die door de vele vrijwilligers in het zwembad gestoken worden niet voor niets te laten zijn”, aldus bestuurslid en pr-man Bas Bernauer van Stichting Zwembad Ruurlo. Hoe de financiële klap opgevangen gaat worden is nog niet helemaal duidelijk maar zeker is dat het zwembad in ieder geval ook volgend jaar zijn deuren weer zal openen. “Het zou het in ieder geval al een stuk makkelijker maken dat Ruurlo volgend jaar massaal een (gezins)abonnement koopt waardoor er ongeacht het verloop van het seizoen al een mooie buffer ontstaat", aldus penningmeester Henk Haakmeester van Stichting Zwembad Ruurlo

Baas en hond zwemmen
Ook het baas-en-hond-zwemmen, de traditionele afsluiting van het seizoen, gaat dit jaar niet door. Wel zullen de vrijwilligers en het hardwerkende personeel eind september nog in het zonnetje worden gezet, uiteraard geheel volgens de coronarichtlijnen. Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo hoopt volgend jaar aan het begin van de meivakantie, op 24 april, weer veel mensen te kunnen verwelkomen bij de start van het nieuwe corona-vrije seizoen.


www.zwembad-demeene.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant