Door de deelname van Hein Migchelbrink aan The Voice Senior ontstond er in Ruurlo vorige week een kleine ‘Hein’ gekte. Foto: PR
Door de deelname van Hein Migchelbrink aan The Voice Senior ontstond er in Ruurlo vorige week een kleine ‘Hein’ gekte. Foto: PR

Hein Migchelbrink schittert in The Voice Senior

Algemeen

Juryleden laaiend enthousiaste over Ruurlose senior

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Hij was afgelopen vrijdag ongetwijfeld met zijn bijzondere verschijning de meest opvallende deelnemer in de spectaculaire muzikale zoektocht naar het beste nieuwe 60-plus-zangtalent van Nederland in The Voice Senior: Ruurloër Hein Migchelbrink. “Of neethan.”

“Hoe heet u", zo vroeg jurylid Frans Bauer, nadat de inmiddels 73-jarige Migchelbrink met succes het nummer ‘Only A Fool’ van Mighty Sparrow tijdens de eerste uitzending van The Blind Auditions van The Voice Senior had gezongen. ”O jee, we hebben hier de nieuwe Vader Abraham. Maar volgens mij heb je een veel breder karakter en kun je ook rocken, jazz, blues en soulnummers zingen”, zo gierde een enthousiaste Gerard Joling die zijn coach zal worden. Want Migchelbrink plaatste zich voor de knock-out fase van de talentenshow. De senior-talenten in The Voice Senior zijn allen boven de zestig jaar en willen niets liever dan met hun auditie de stoelen van de coaches laten draaien. Na maanden van voorbereidingen was het nu tijd voor de senioren om hun stem te laten gelden. En dat deed Hein Migchelbrink als vanouds. Want dat kun je wel aan de Ruurloër overlaten.

Hein Migchelbrink ging onder de noemer ‘Nog één dan’ namelijk in februari weer ‘on tour’ met zijn legendarische Achterhoekse band The Spitfires, waarvan hij bijna veertig jaar deel uitmaakte. Niet in de formatie waarmee hij in 2013 afscheid nam. Nee, een vijftal jonge muzikanten uit Noord-Hollandse West-Friesland vormden het muzikale gezelschap waarmee Migchelbrink vanaf 1 februari op stap ging. Maar helaas, naast een optreden bij café-restaurant De Tapperij bleef het door de corona-uitbraak het maar beperkt tot in totaal drie optredens. “Hopelijk kunnen we op termijn weer optredens boeken”, zo hoopt Migchelbrink die absoluut niet iets mag vertellen over het verdere verloop van The Voice Senior. “Men moet maar blijven kijken.”

Gekte
Door de deelname van Hein Migchelbrink aan The Voice Senior ontstond er in Ruurlo vorige week een kleine ‘Hein’-gekte. Zo had Bakker Oude Wesselink speciale ‘Hein’-gebakjes gemaakt waarbij hij samen met zijn plaatsgenoot Jan Halfman (Jan Pet) op de Facebookpagina van Oude Wesselink de gebakjes aan prijsde. De gebakjes zijn elke vrijdag verkrijgbaar als The Voice Senior wordt uitgezonden. En bij De Tapperij kon men The Voice Senior dat uitgezonden wordt door RTL4 zelfs op een groot beeldscherm volgen.

The Spitfires Award
In aanloop naar The Voice Senior ontving Hein Migchelbrink dinsdag 25 augustus The Spitfires Award. Dit omdat Hein dit jaar vijftig jaar als beroepsmuzikant actief is. De Award werd gemaakt en uitgereikt door kunstenaar Henk Zielman van Recordart. Henk Zielman heeft tevens Awards uitgebracht voor onder andere Bruce Springsteen, Supertramp, Eddy Christiani en Charles Aznavour. De fanclub van The Spitfires reageerde direct. “Wij als fanclub zijn supertrots op deze nominatie en feliciteren Hein van harte met deze mooie award. Of neethan!!” Of zoals Hein het zelf altijd verwoordt: “Hein haalt um momenteel nog een keer flink uut de bokse.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant