Afbeelding

Nieuw speelplein voor Daltonschool Willibrordus

Algemeen

RUURLO - “Wij kunnen de hele dag wel buiten spelen!” De leerlingen van Daltonschool Willibrordus in Ruurlo zijn blij met hun nieuwe schoolplein. Op donderdag 18 juni was het klaar. De kinderen hebben het enthousiast in gebruik genomen.

Het ‘survival plein’ achter Daltonschool Willibrordus is voorzien van nieuw materiaal. Een speeltoestel dat bewegen stimuleert op verschillende niveaus daagt jonge en oudere kinderen uit. Het verkeersplein voor fietsers biedt veel verschillende speelmogelijkheden. Met het zonnescherm wordt de zandbak een speeltent en zijn kinderen beschermd tegen de zon op hete dagen.
Klimmen, glijden, springen, aan je handen overzwaaien, het nieuwe speeltoestel biedt voor iedereen een uitdaging. “Ik durf dat nu nog niet, maar morgen wel. Dan ben ik vijf.” De filosofie achter het speeltoestel van de firma Yalp is dat kinderen zich ontwikkelen op motorisch gebied als ze zien wat anderen al kunnen. Zonder dwang uitproberen en ontdekken wat je al kunt.
Het verkeersplein dat rond de zandbak en de boom slingert (ook van Yalp) is geschikt voor allerlei rijdend materiaal. De kinderen leren snel dat rechts houden wel handig is. Bij de zebra staat een oude opa klaar, langzaam steekt hij over terwijl de fietsers wachten. Rollenspel en crossen op de driewielers wordt moeiteloos gecombineerd. Oh ja, die lijnen moeten wel mooi wit blijven, vegen maar!
Op warme dagen geven de bomen op het plein nog niet zo veel schaduw. Gelukkig is er het zonnedoek aan de rustieke palen, geleverd door ‘De Tuinen van Geerdink’. Het biedt volop sfeervolle speelruimte in de zandbak. De kinderen noemen het een tent.

Lekker fietsen op het verkeersplein van Daltonschool Willibrordus. Foto: PR
De leerlingen van Daltonschool Willibrordus zijn blij met hun nieuwe schoolplein. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant