Een groot aantal tegels die men wilde gebruiken om de baan te optimaliseren waren kapot geslagen. Foto: Wilfred van Westerhuis
Een groot aantal tegels die men wilde gebruiken om de baan te optimaliseren waren kapot geslagen. Foto: Wilfred van Westerhuis

Vernielingen aan Ruurlose fietscrossbaan

Algemeen

RUURLO – Ruurloërs Wilfred van Westerhuis en Stephan Braakhekke zijn teleurgesteld maar ook kwaad over de recente vernielingen van de fietscrossbaan. Het tweetal realiseerde vier jaar geleden een fietscrossbaan aan de Nieuwe Weg in Ruurlo waarvan kinderen veel gebruik van maken en veel plezier aan beleven. De reacties op de vernielingen op de Facebook pagina van BMX Ruurlo zijn ook niet mals.

Door Jan Hendriksen

"In verband met de vernielingen die onlangs zijn aangericht zijn we genoodzaakt om de fietscrossbaan tijdelijk te sluiten. Ik hoop dat de daders zich bewust zijn van de consequenties van hun daden", zo verklaart Wilfred van Westerhuis. In het weekeinde van 14 en 15 maart ontdekte Van Westerhuis het vandalisme. Een groot aantal tegels die men wilde gebruiken om de baan te optimaliseren, waren kapot geslagen. Daarnaast was het toegangshek vanaf de zijde van sportcomplex 't Rikkelder van voetbalvereniging Ruurlo beschadigd en een gedeelte van het hekwerk vernield. Er is nog geen spoor van de dader(s), maar Van Westerhuis hoopt dat de vandalen zelf spijt krijgen en zich melden.

Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland reageerde ook op de vernielingen: "Ik hoop dat de daders zich snel melden. Hopelijk realiseren ze zich achteraf dat ze hierdoor veel kinderen het plezier ontnemen om te crossen. Heb je spijt laat het dan weten en help mee om de schade te herstellen." Nog nooit werden Wilfred van Westerhuis en Stephan Braakhekke in de afgelopen vier jaar met vandalisme geconfronteerd. Van Westerhuis: "De baan die een openbaar karakter heeft, en is omgeven door een hekwerk. Zo af en toe werd er wel een wat rommel (zwerfafval) achter gelaten. Maar vernielingen, nee, die hebben zich nooit voorgedaan. Het is voor het eerst dat we daarmee worden geconformeerd."

Gesloten
De fietscrossbaan zal voorlopig gesloten blijven. "We willen op korte termijn de vernielingen herstellen en de baan zo snel mogelijk weer open stellen", zo verklaart Van Westerhuis. Met de realisatie van de fietscrossbaan in 2016 werd in Ruurlo een brug gelegd tussen generaties. Wilfred van Westerhuis en Stephan Braakhekke waren blij dat zij de jeugd van Ruurlo en omgeving kennis konden laten maken met de mooie, veelzijdige fietscrosssport, zoals dit zo'n dertig jaar geleden tussen 1980 en 1986 ook in Ruurlo mogelijk was, toen Ruurlo ook een fietscrossbaan rijk was en zelfs een BMX-vereniging kende.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant