Inloop Ruurlose kerken in verband met coronavirus

Algemeen

RUURLO – "In deze onzekere tijden met het coronavirus willen wij er zijn voor elkaar", melden de Ruurlose kerken, "en we doen dat door de Sint Willibrordus kerk dagelijks open te stellen en aanvullend de Dorpskerk ook op zondag om zo een plaats te bieden waar iedereen, die daar behoefte aan heeft, even binnen kan lopen voor bijvoorbeeld een moment van bezinning, van gebed, van stilte of om een kaarsje aan te steken."

De Rooms-katholieke kerk Sint Willibrordus zal vanaf zondag 22 maart zeven dagen van de week van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend zijn voor zo'n inloopmoment. De Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem zal daarnaast elke zondagochtend open zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Deze openstelling zal duren net zolang als de beperkingen rond het coronavirus dat wenselijk maken. Mochten er door de overheid andere maatregelen worden genomen, dan zal men die natuurlijk in acht nemen. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de bezoekers die gelijktijdig binnen zijn voldoende afstand houden van elkaar. De veiligheid van allen staat voorop.
Als er behoefte is aan geestelijke ondersteuning kan men dat bij de vrijwilliger aangeven, zij geven dan een telefoonnummer dat kan worden gebeld. Dit initiatief wordt breed gedragen door de Raad van Kerken Ruurlo en iedereen uit Ruurlo en omstreken is welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant