Een scène uit The Favourite. Foto: PR
Een scène uit The Favourite. Foto: PR

'The Favourite' op witte doek in Bibliotheek Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Op vrijdagavond 27 maart, vanaf 20.00 uur, vertonen de vrijwilligers van CINEbieb de film 'The Favourite' in de Bibliotheek Ruurlo. Iedereen is van harte welkom! De toegangsprijs is zes euro en leden van de Bibliotheek krijgen een euro korting.

In het begin van de achttiende eeuw is Engeland in oorlog met Frankrijk. Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in plaats van de labiele koningin Anne over het land en draagt zorg voor haar slechte gezondheid en woede-uitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Anne onder de indruk van haar charme. Maar zijn Abigails bedoelingen wel zuiver? Wanneer de oorlogspolitiek Sarah namelijk compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich maar wat snel over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar eindelijk de mogelijkheid om haar langgekoesterde ambities waar te maken en daar laat ze geen vrouw, man, politiek, konijn, ananas of eendenrace tussenkomen.

Programma en kaarten reserveren
Onder de naam CINEbieb vertonen vijf vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de wintermaanden maandelijks filmhuisfilms. In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete programma. Voor het totale overzicht van alle films kan men terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb.
Toegangskaartjes voor de films zijn te koop op bovengenoemde website. Na de film wordt een consumptie aangeboden en kan men onder het genot van dit drankje nog even gezellig napraten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant