Kealyn Regelink won goud. Foto: PR
Kealyn Regelink won goud. Foto: PR

RGV scoort met drie medailles en negentien tickets Regio Finale

Algemeen

RUURLO - De Regio Finale zal aardig wat Ruurlose deelneemsters tellen. Van de 24 turnsters, waarmee RGV Ruurlo de plaatsingswedstrijden in de vierde divisie Turnen Dames inging presteerden er maar liefst negentien goed genoeg voor een vervolg. Voor een aantal turnsters was het al zeker, maar voor een aantal andere meisjes hing het af van hun prestaties in de laatste plaatsingswedstrijd, afgelopen zaterdag.

In de eerste wedstrijd waren de jeugd 1 meisjes en de instappers aan de beurt. Bij de jeugd 1 meisjes wist Maeve Timmerman naast een finaleplek ook nog de zilveren medaille te veroveren. Samen met haar gaan ook Marit Olthof, Maud Holsbeeke en Jessica Kolkman naar de Regio finale. In de andere baan mogen de instappers Tess Klein Selle en Sophie Gotink naar de finale.
In de tweede wedstrijd was het voor zowel de tunsters van de junioren als die van de pupillen 1 extra spannend. Niemand van deze meisjes was nog zeker van een finale plek, dus moesten ze deze wedstrijd nog extra hun best doen. Heel verrassend wisten beide pupillen, Yfke Maatkamp en Abby Meijerman de finale te halen. Bij de junioren hadden twee van de zes turnsters geen geluk. Lieke Esselink, Mare Leuverink, Isa Freriks, en Julia Stegeman gaan naar de finale. Maureen Ketelaar is eerste reserve en Femke Meulenveld redde het net niet.
In de derde wedstrijd was er een dik verdiende gouden medaille voor Kealyn Regelink. Zij wist 28 turnsters achter zich te laten. Naast deze medaille scoorde zij natuurlijk ook een finaleplek. De drie andere turnsters in dit niveau gaan met haar mee: Laura Olthof, Emma Timmerman en Jill Geelen.
In de vierde wedstrijd zaten drie senioren van de RGV en Pien te Vaanholt (jeugd 1). Bij de senioren was de spanning te snijden. Alle drie moesten ze nog een goede prestatie neerzetten. Neele Ketting moest nog extra scoren aangezien ze één wedstrijd door een blessure had gemist. Dit deed ze zo goed dat ze zelfs een gouden plak in ontvangst mocht nemen. Hierdoor had ze ook meteen een finale plek te pakken. Elise Labohm en Sanne Boekelder hadden de voorgaande twee wedstrijden alleen maar pech gehad en moesten dus ook nog proberen hoge cijfers neer te zetten. Alleen Elise Labohm slaagde er nog in zich naar de finale te turnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant