Pepijn Reinderink reed in België een zeer sterke wedstrijd. Foto: PR.
Pepijn Reinderink reed in België een zeer sterke wedstrijd. Foto: PR.

Pepijn Reinderink start seizoen met tweede plaats

Algemeen

RUURLO - Ruurloër Pepijn Reinderink, die uitkomt voor de Belgische wielerploeg Acrog Tormans, is op zondag 1 maart tweede geworden in de traditionele openingsklassieker van het seizoen voor junioren: Kuurne-Brussel-Kuurne. In een sterk internationaal deelnemersveld eindigde Pepijn Reinderink achter zijn ploeggenoot Cian Uijtdebroeks.

De openingsklassieker ging over bekende heuvels in Vlaanderen zoals de Oude Kwaremont en De Kruisberg. Pepijn Reinderink reed een zeer sterke wedstrijd met zijn ploegmakkers. Het team brak op de eerste klim na veertig kilometer de koers open. Hierna ontstond een kopgroep van zes renners met daarin Pepijn en twee van zijn ploegleden. Op veertig kilometer voor de finish ontsnapte ploegmakker Cian Uijtdebroeks. Pepijn kon niets anders doen dan de benen stilhouden, wachtend tot het gat groot genoeg was. Vervolgens demarreerde ook hij uit de groep, samen met de Brit Gray Jack Rootkin. De koploper haalden ze niet meer bij, maar een podiumplaats zat er voor Pepijn wel in. In de sprint om plaats twee en drie werd de Ruurloër redelijk eenvoudig tweede. Bij de Brit was het beste er namelijk wel af.
Als volgende koer
s wacht de Bernaudeau Junior wedstrijd in de Franse Vendée. In die wedstrijd, op 22 maart, start Pepijn samen met zijn broer Joris.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant