't Broek verrast in klootschietcompetitie

Algemeen

BARCHEM/RUURLO - Onder natte omstandigheden en met vlagen harde wind werd afgelopen weekeinde in Barchem de elfde en voorlaatste competitiewedstrijd gehouden in de Achterhoekse klootschietcompetitie. Dagwinnaars waren KV 't Broek uit Ruurlo en in de tweede klasse het thuisspelende Heksenkring.

Op de parkoersen van klootschietvereniging De Heksenkring kon de wind lekker tekeergaan over de vlaktes. Niet alle ploegen gingen hier even goed mee om. KV 't Broek uit Ruurlo had relatief weinig last en behaalde met 58 schoten verrassend de dagoverwinning. Koploper Zwolle had eenzelfde score maar beduidend minder meters over de finish. De voorsprong van Zwolle is met nog één wedstrijd te gaan 43 schoten op 't Broek dat naaste concurrent Klein Dochteren uit Lochem in een direct duel met vier schoten versloeg. Respelhoek deed ook goede zaken. Het team uit Geesteren behaalde met 59 schoten de derde plaats en is Zwolle 3 tot op drie schoten genaderd.
De koplopers sloegen een klein gaatje maar daarachter waren de verschillen tijdens deze competitiewedstrijd klein. Eibergen deed het met 64 schoten redelijk en behield de kleine voorsprong op Zwolle 3 dat ook met 64 schoten binnenkwam. In het tussenklassement is het verschil tussen Eibergen en Zwolle 2 slechts drie schoten in het voordeel van Eibergen. Een gelopen race is het dus nog niet. 't Broek staat op de tweede plaats in het tussenklassement vier schoten voor op Klein Dochteren. Onderlingen uit Haarlo behaalde 66 schoten en eindigde op een zevende plaats.

Tweede klasse
In de tweede klasse had Dijkhoek
(Borculo) een redelijk goede dag door met 71 schoten op een vijfde plaats te eindigen. Dit was vier schoten meer dan winnaar Heksenkring dat met 67 schoten optimaal gebruik maakte van het thuisvoordeel. Koploper Respelhoek 2 liet met 69 schoten geen steken vallen. 't Broek 3 behaalde met eveneens 69 schoten de derde plaats en staat nu in deze klasse één schot achter op De Heksenkring. In de laatste competitie zullen Eibergen 2, Onderlingen 2, Heksenkring en 't Broek 3 uitmaken wie tweede, derde, vierde of vijfde zal worden. De onderlinge verschillen zijn namelijk minimaal. Onderlingen 2 was helaas niet aanwezig en liet kostbare schoten liggen en staat gelijk met Eibergen 2. Heksenkring staat met twee schoten meer vierde en 't Broek 3 zit met één schot meer de mannen uit Barchem op de hielen.
De volgende en laatste competitiewedstrijd is op zondag 29 maart bij
KV Zwolle. Voor meerdere ploegen valt er dus nog wat te halen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant