Nu alle zegels zijn geteld en de volle kaarten zijn ingeleverd konden de diaconie-leden maar liefst 170 pakketten ophalen. Foto: PR
Nu alle zegels zijn geteld en de volle kaarten zijn ingeleverd konden de diaconie-leden maar liefst 170 pakketten ophalen. Foto: PR

Zegelactie Diaconie levert 170 pakketten op

Algemeen

RUURLO - Maar liefst 170 pakketten konden er worden uitgedeeld. Dankzij de inzamelingsactie van Plus-zegels op initiatief van de diaconie van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem werden veel inwoners van Ruurlo met een kleine beurs verrast met een pakket vol levensmiddelen en huishoudelijke producten.

Voor gezinnen werden er twee pakketten beschikbaar gesteld. De actie is georganiseerd in goede samenwerking met Tom en Yvonne Kogelman van de Plus supermarkt. Zij hadden in de winkel een bus geplaatst waar mensen hun zegels direct in konden doen. Daar is veel gebruik van gemaakt.
"Op meer manieren was te merken dat klanten de actie een warm hart toedragen", zegt voorzitter Roland Meurs van de diaconie. "Want niet alleen de bus in de supermarkt werd gebruikt, ook vonden de leden van de diaconie regelmatig zegels in hun brievenbus of werden ze bij hen thuis afgegeven. Het mooie is natuurlijk ook dat je op een heel eenvoudige manier direct iets kunt betekenen voor de inwoners van je eigen dorp. Dat geeft meer betrokkenheid. Nu alle zegels zijn geteld en de volle kaarten zijn ingeleverd konden we maar liefst 170 pakketten ophalen."
De diaconie en de familie Kogelman zijn alle helpers dankbaar, die met hun zegels een bijdrage hebben geleverd aan dit fantastische eindresultaat. Roland Meurs: "In Ruurlo hebben we ruim 120 pakketten mogen bezorgen. Naast dat de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem pakketten heeft uitgedeeld zijn er ook pakketten naar de rooms-katholieke kerk gegaan en naar de Barchkerk in Barchem. De resterende pakketten gaan naar de Voedselbank Achterhoek."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant