Onder toeziend oog van René Swienink opent Marijke van Haaren het nieuwe Gastvrijheidspunt in Ruurlo. Foto: Albert Bakker.
Onder toeziend oog van René Swienink opent Marijke van Haaren het nieuwe Gastvrijheidspunt in Ruurlo. Foto: Albert Bakker.

'Gastvrijheidspunt' is mooi geworden'

Algemeen

RUURLO – Ze was uitermate verrast en stond perplex. Ze sloeg zelfs haar handen voor haar mond van verbazing. "Dit is ongekend mooi geworden." De vernieuwde VVV Ruurlo vestiging werd vorige week vrijdag officieel door wethouder van de gemeente Berkelland en tevens voorzitter van de Stichting Achterhoek Toerisme Marijke van Haaren geopend. "We moeten de VVV's in de Achterhoek moderniseren en digitaliseren. Ze moeten voldoen aan de eisen van de moderne toerist en tijd," zo verklaarde Van Haaren nadat ze de vernieuwde vestiging onder grote belangstelling had geopend.

Door Jan Hendriksen

Om te voldoen aan de eisen van de moderne toerist ging de VVV Ruurlo als eerste in de Achterhoek op de schop en draagt het de naam van 'Gastvrijheidspunt'. "Een VVV 2.0 vestiging", zo verklaarde voorzitter René Swienink van de Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR). De stichting die naast de VVV ook de Ruurlose doolhof exploiteert. En dat allemaal met puur vrijwilligers. Als men de hal van het gastvrijheidspunt binnenkomt is het net alsof men het doolhof van Ruurlo binnenwandelt. Een grote foto met daarvoor een hek opent de deuren naar het nieuwe ontmoetingspunt. Bij de foto staan kleine kabouterpaaltjes die verwijzen naar het Kabouterpad aan de Hengelosweg. Overal in de winkel ziet men Ruurlo. Een grote groene wand symboliseert de groene omgeving. Producten met een verwijzing naar Ruurlo en producten met de Achterhoekse vlag staan in nagebootste bomen. Wethouder Marijke van Haaren hoopt met de vernieuwde VVV vestiging dat er nog meer 'reuring' in Ruurlo komt en het een bedrage levert aan de toeristische sector in Ruurlo. Ook accountmanager Hugo Veenendaal van VVV Nederland was onder de indruk van de vernieuwde Ruurlose vestiging van de VVV. In aanloop naar de modernisering van de winkel was het bestuur van de STAR in 2018 al bezoek geweest in Zeeland. René Swienink: "Daar zijn diverse VVV's omgebouwd tot inspiratiecentrums. En dat sprak ons zeer aan. Maar we hebben wel nadrukkelijk met de verbouwing op de financiën gelet. De bomen groeien niet tot in de hemel."

Touchtafel
Wat ook direct opvalt in de vernieuwde vestiging is een touchtafel die verwerkt is in de balie waarmee de informatrices bezoekers kunnen inspireren. In de touchtafel kan informatie worden opgevraagd over bijvoorbeeld attracties en musea, eten en drinken of sportieve activiteiten. Door middel van foto's en filmpjes krijgt de bezoeker een goed beeld van de diverse belevenissen in de regio. Ook zijn er routekaarten voor wandelen of fietsen opgenomen in de tafel. Maar natuurlijk zijn er ook nog informatiefolders te vinden in het Gastvrijheidspunt'.

Open dag
Zaterdag tijdens de open dag kwamen talloze Ruurloërs even een kijkje nemen in de vernieuwde vestiging. En evenals wethouder Marijke van Haaren waren zij ook aangenaam verrast door de vernieuwde inrichting.

Wat ook direct opvalt in de vernieuwde vestiging is een touchtafel die verwerkt is in de balie waarmee de informatrices bezoekers kunnen inspireren. Foto: Albert Bakker.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant