Erik Seesink was samen met zijn zoon David en vader Gerard vanuit Zieuwent naar Ruurlo gekomen voor het forelvissen. Foto: Jan Hendriksen.
Erik Seesink was samen met zijn zoon David en vader Gerard vanuit Zieuwent naar Ruurlo gekomen voor het forelvissen. Foto: Jan Hendriksen.

Forellen in De Meene 'bijten' perfect

Algemeen

RUURLO – Ze waren afgelopen najaar, nadat het zwembad midden september haar deuren had gesloten uitgezet in het grote bassin van openluchtzwembad De Meene: de ruim vijftig forellen. Afgelopen zondag kon men de forellen, onder toeziend oog van twee leden van de Ruurlose hengelsportvereniging De Reurlse Vissers, uit het water vissen. En dat lukte de 22 hengelaars bijna.

Door Jan Hendriksen

Op een enkele forel na, die niet toehapte, werd het bassin zo goed als leeg gevist. De forellen beten namelijk perfect nadat de hengelaars zich aan de rand van het bassin hadden genesteld. "Ze zijn blijkbaar de laatste dagen niet gevoerd", zo concludeerde Erik Seesink (51) die samen met zijn zoon David (6) en vader Gerard (64) vanuit Zieuwent naar Ruurlo was gekomen op deze regenachtige dag. In eerste instantie had David als eerste de speciale zalmforel (47 centimeter lang) te pakken en belande zijn hengel in het water. Dankzij zijn vader kon de hengel met vis en al op het droge gehaald worden. In de komende weken wordt bekeken of de vissen hun werk goed hebben gedaan. Zij hebben er als het goed is voor gezorgd dat het water in beweging bleef zodat het schoonmaakwerk van het bassin straks een stuk gemakkelijker gaat. "Op deze manier hebben de forellen hun bijdrage aan de opstart van het seizoen geleverd terwijl ze konden genieten van een, zeker in vergelijking met hun thuisbasis, riant onderkomen", zo verklaarde bestuurslid Bas Bernauer van de Stichting Zwembad De Meene die het zwembad exploiteert en die zaterdag 25 april weer haar deuren opent voor het zwemseizoen van 2020.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant