Ton Tolkamp, Rens Roekevisch, Leendert Koertse, Jan Tragter, Erna Boekelder en Helma Roekevisch zijn momenteel druk in de weer met de samenstelling van het 'Kwisboek' met zo'n honderd vragen en opdrachten Foto: PR.
Ton Tolkamp, Rens Roekevisch, Leendert Koertse, Jan Tragter, Erna Boekelder en Helma Roekevisch zijn momenteel druk in de weer met de samenstelling van het 'Kwisboek' met zo'n honderd vragen en opdrachten Foto: PR.

Deelname aan eerste Ruurlose Dorpskwis stopgezet Maximaal aantal van 55 teams bereikt

Algemeen

RUURLO – Er bestaat een overweldigde belangstelling voor de Ruurlose Dorpskwis. De organisatie heeft de inschrijving namelijk ver voor 1 februari stop moeten zetten. Het maximale aantal van 55 teams heeft zich ingeschreven voor de eerste editie die op vrijdagavond 3 april wordt gespeeld in het kader van het 75-jarig bestaan van Oranjevereniging Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

"Om het organisatorisch beheersbaar te houden hebben we de deelname stop moeten zetten. Gemiddeld bestaat een team uit vijftien personen. Dat betekent dat er vrijdagavond 3 april minimaal 825 Ruurloërs aan de quiz deelnemen", zo verklaart Helma Roekevisch namens de organisatiecommissie. Samen met Ton Tolkamp, Rens Roekevisch, Leendert Koertse, Jan Tragter en Erna Boekelder is Roekevisch momenteel druk in de weer met de samenstelling van het Kwisboek met zo'n honderd vragen en opdrachten op allerlei onderwerpen. Helma Roekevisch: "Je kunt het zo gek niet bedenken. Thema's als sport, wetenschap, cultuur, beroemdheden en muziek komen onder meer aan de orde. Vanzelfsprekend maken 'Reurlse' onderwerpen en wetenswaardigheden ook onderdeel uit van de vragen." Er mag tijdens de quiz gebruik gemaakt worden van alle vormen van ondersteuning: (social) media, naslagwerken, computers, opa's en oma's. De samenstelling van de teams is heel divers zo blijkt. In allerlei vormen en met de meest ludieke namen zoals 'Veur d'n Olde Gott', 'Vrienden van de jury', 'Pinkstergemeente', 'Klompendansers', 'Mooi en Meedogenloos', 'Kings en Queens' en 'Joost mag het weten', hebben de teams zich ingeschreven: buren, vrienden, collega's, sportvrienden en straten. Gelet op de diversiteit van de vragen lijkt een gemixed team van jong en oud een ideale samenstelling. "En men moet er rekening mee houden dat het zo maar zou kunnen zijn dat men op de quizavond het dorp in moet om het juiste antwoord op een vraag te vinden of om een opdracht uit te voeren. En ieder team heeft één captain aangewezen die het team vertegenwoordigd", zo verklaart Roekevisch.

Kwisboeken
Vrijdagavond 3 april om exact 19.00 uur worden op een nog nader te bepalen locatie de quizboeken uitgereikt aan de teamcaptains. Zodra het quizboek is overhandigd vertrekt de captain naar zijn/haar thuisbasis waar het hele team zit te wachten om te kunnen beginnen met de vragen en opdrachten. Om uiterlijk 23.00 uur moet de captain het kwisboek met de antwoorden inleveren bij de organisatie.

Uitslag
De antwoorden in alle op tijd ingeleverde kwisboeken worden door de organisatie gecontroleerd. Op basis van de meeste goede antwoorden wordt de winnaar van de Reurlse Dorpskwis 2020 bekend gemaakt op vrijdagavond 26 april tijdens de Koningsnacht die Oranjevereniging Ruurlo in samenwerking met de horeca in Ruurlo organiseert. Dan zijn niet alleen de captains uitgenodigd, maar ook alle teams zijn dan van harte welkom om de prijswinnaar(s) te huldigen en gezamenlijk Koningsnacht te vieren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant