Diverse activiteiten organiseert de KunstKring Ruurlo . Foto: PR
Diverse activiteiten organiseert de KunstKring Ruurlo . Foto: PR

KunstKring Ruurlo viert jubileum

Algemeen

RUURLO - Als men de notulen uit 1995 mag geloven kan KunstKring Ruurlo dit jaar zijn 25-jarig bestaan vieren. Dit wordt dan ook gedaan met een kunstzinnig programma. Het jubileumjaar begint zondag 19 april met een saxofoonorkest, gevolgd door een jubileumfeest in mei. In de periode van 9 tot en met 29 augustus worden er diverse demonstraties, en cursussen gegeven in de grote zaal van het Kulturhus. Zaterdag 29 augustus vindt er veiling plaats, namelijk de portretten van overleden kunstenares Femia Kok-Ouwersloot. Eén van de eerste leden van de vereniging. Dinsdag 6 oktober houdt Maarten van Rossem een jubileumlezing en zaterdag 7 november sluit KunstKring Ruurlo af met een jubileumconcert van Wishful Singing. Het overzicht omtrent programma en tijden is nog onder voorbehoud. Geïnteresseerden worden gevraagd de berichten op de Facebookpagina en website van de KunstKring in de gaten te houden:

Door Rob Weeber

De activiteiten binnen het jubileumjaar beginnen op zondag 19 april met een saxofoonorkest, gevolgd door een jubileumfeest in mei. In de periode 9 tot 29 augustus worden in de grote zaal van het Kulturhus diverse demonstraties en cursussen gegeven. Op zondag 9 augustus is er ook muziek van Frank en Fleur Ong Alok. Op woensdag 19 augustus is er de gehele dag aanbod van demonstraties, cursussen en workshops voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Onder meer kunnen ze zelf speksteen en glas bewerken. Bijzonder wordt de zaterdag 29 augustus. Op die dag worden de werken van de overleden Ruurlose kunstenares Femia Kok-Ouwersloot geveild. Zij was een van de eerste leden van de vereniging en erg actief. Later werd ze zelfs tot erelid benoemd. Femia liet een deel van haar schilderwerken, waaronder veel aquarellen, na aan de KunstKring met de wens ze te veilen voor het goede doel 'Manage zonder grenzen'. Naast de veiling zijn er ook muzikale intermezzo's van een fluitduo en een klarinetkwartet. Tevens treedt een jonge pianist op van 16 jaar oud. Op dinsdag 6 oktober is er de Maarten van Rossem jubileumlezing en op zaterdag 7 november tenslotte het jubileumconcert met Wishful Singing.

In 1995 was het kasteel nog eigendom van de gemeente en enkele inwoners waren van mening dat de tuin van het kasteel geschikt zou zijn voor culturele evenementen. Die gedachte werd omgezet in actie en niet veel later gaf het Gelders Orkest de eerste uitvoering. De vereniging KunstKring Ruurlo was geboren en zou vanaf dat moment het dorp in een kunstzinnige greep houden. Het eerste concert vormde de opmaat tot het 'KasteelTuinFestival' met maar liefst vier podia. Door de verkoop van het kasteel in 2013 verviel het Festival en werden de individuele concerten verplaatst naar de grote zaal van het Kulturhus. Inmiddels heeft de vereniging 300 leden en zo'n 60 vrijwilligers en organiseert het behalve concerten ook cursussen, lezingen, exposities, Kunst in de Kinderschoenen, museumbezoek en de Kerst-Inn.


www.kunstkringruurlo.nl.

www.facebook.com/KunstKringMuziek

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant