Het dameskoor vond de bijeenkomst in de Dorpskerk heel gezellig. Zij bleven nog een hele tijd napraten en dat was ook precies de bedoeling! Foto: PR.
Het dameskoor vond de bijeenkomst in de Dorpskerk heel gezellig. Zij bleven nog een hele tijd napraten en dat was ook precies de bedoeling! Foto: PR.

Oudejaarsmiddag in Dorpskerk wordt een traditie

Algemeen

RUURLO – Als voor de vierde keer de inloopmiddag op Oudejaarsdag in de Ruurlose Dorpskerk goed wordt bezocht, dan lijkt alles erop dat dit evenement zich ontwikkelt tot een mooie traditie. Iedereen was welkom. Met of zonder boodschappentas. Met of zonder koude neus tijdens de mistige Oudejaarsdag. Met of zonder trek in koffie en een oliebol.

Om te luisteren naar muziek, met elkaar bij te praten over het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar 2020. Wie het even mocht zijn ontgaan, werd door de Reurlse Midwinterhhoarn Blaozers attent gemaakt op de muziek in de Dorpskerk. Het kerkorgel werd bespeeld door Gerard Wesselink en Rijk Spronk. Desiree Langelaar (dwarsfluit) en Wil Kok (vleugel) speelden mooie muziek en de dames van het Ruurloo's Dameskoor verrichten de aftrap met een paar prachtige liederen. Betty Timmerman en Jannie Spronk verwenden de bezoekers met eigen gebakken kniepertjes en oliebollen bij de koffie en de thee. Die smaakten overigens ook prima bij de glühwein. De Reurlse Midwinterhoarn Blaozers lieten zich niet alleen buiten, maar ook binnen in de kerk horen. Wat zijn de regels? Mogen die blaozers binnen spelen of juist niet? Die discussie is nog niet afgerond! In de Dorpskerk hing op Oudejaarsdag voor het eerst een collectie schilderijen van het kunstenaarscollectief The Willow in Ruurlo. Het zijn prachtige winterlandschappen die tot eind januari na afloop van elke kerkdienst op zondagmorgen (van ongeveer 11.15 tot 12.15 uur) zijn te bewonderen. De Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem kijkt terug op een geslaagde middag die werd afgesloten met een korte vesperdienst. Deze werd geleid door Ds. Pieter Dekker uit Wierden. Hij sloot als het ware het oude jaar af in de Dorpskerk, zoals hij op nieuwjaarsochtend in de Dorpskerk het nieuwe jaar met een korte kerkdienst inluidde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant