75 jaar Vrijheid: een moment om te vieren

Algemeen

RUURLO - Al vanaf september afgelopen jaar is er veel aandacht voor het feit dat Nederland in 1944 en 1945 bevrijd werd van de Duitse bezetting. Op 12 september begon de bevrijding in Zuid-Limburg. In Ruurlo moest men nog wachten tot eind maart tot de bevrijding van de Achterhoek in zicht kwam. Op zondag 1 april was het zover: in de vroege ochtend van paaszondag trokken de Engelsen en Canadezen als bevrijders door het dorp.

Om 75 jaar bevrijding te herdenken en te vieren dat wij sindsdien in vrijheid mogen leven, organiseert de 4 en 5 mei commissie dit jaar diverse activiteiten. Het feit dat je vrij bent om je eigen mening te mogen geven en deze uit te dragen is heel erg belangrijk. Een vrijheid om te koesteren en te vieren. Daarom zet de 4-5 mei commissie Ruurlo alles in het werk om samen deze vrijheid te vieren. Vanaf woensdag 1 april zal de Ruurlose bevrijdingsweek beginnen met het aansteken van ons eigen bevrijdingsvuur.
Op zaterdag 4 april, vindt een lustrumconcert in de sporthal 't Rikkenhage plaats. Met medewerking van muziekvereniging Sophia's Lust en de Ruurlose koren Sing a Song, Plica, @Seven en Markant wordt de Ruurlose bevolking getrakteerd op een avondvullend programma. Het concert zal in het teken staan herdenken en vieren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant