De kampioenen van JO17-2 van VV Ruurlo. Foto: PR.

VV Ruurlo JO17-2 kampioen

Algemeen

RUURLO – Het was zaterdag 14 december druk op sportpark 't Rikkelder Ruurlo. De kampioenswedstrijd van JO-17 2 van voetbalvereniging Ruurlo werd op het hoofdveld gespeeld tegen VV Ratti/Vorden en werd, ondanks slecht weer, gewonnen met 2-1. Hiermee werd de kampioenstitel behaald.

Doelpunten waren van Jorne Wessels. Onder leiding van trainers/begeleiders Roel-Jan van den Berg en André Blom en trainer Bart Klein Kranenbarg kwam het team gaandeweg het seizoen op stoom. De trainers en begeleiders wisten het uiterste uit de jongens te halen, ze op de juiste plek in het veld neer te zetten en te zorgen voor een goede onderlinge sfeer. In totaal speelden zeventien jongens tussen de veertien en zestien jaar in dit tweede elftal.

De competitie werd gespeeld met in totaal twaalf elftallen van verenigingen uit Borculo, Eibergen, Buurse, Lochem, Haaksbergen, Groenlo, Neede, Haarlo, Beltrum en Lichtenvoorde. Een mooie 'Achterhoekse' competitie dus. Uiteindelijk werd VV Ruurlo, JO-17 2 na elf gespeelde wedstrijden met 28 punten winnaar in de vierde klasse KNVB. Voor veel spelers in dit team was het de eerste keer in hun voetballoopbaan dat ze kampioen werden. Het kampioenschap is voor hen zeker een hoogtepunt. Het laat zien dat je met de goede begeleiding, een beetje geluk en een hoop inzet een mooi en sportief seizoen kan hebben. Er was enthousiast publiek. Alle spelers ontvingen een prachtige medaille en een shirt met kampioen erop. Na afloop werd er in de kantine nog flink gefeest.