Els Neeter (l) en Loek Terwee tuigden vrijdag vrijdag de kerstboom op het Kerkplein op. Foto: Jan Hendriksen,
Els Neeter (l) en Loek Terwee tuigden vrijdag vrijdag de kerstboom op het Kerkplein op. Foto: Jan Hendriksen,

Particulieren geven centrum Ruurlo meer kerstsfeer

Algemeen

RUURLO - Nadat er vorig jaar hier en daar negatief commentaar was op de kerstversiering in het centrum van Ruurlo heeft een viertal inwoners van Ruurlo de handen uit de mouwen gestoken om daar wat aan te doen. In samenspraak met de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV) is er een begin gemaakt met het verhogen van de kerstsfeer.

Door Jan Hendriksen

Initiatiefneemster Els Neeter smeedde samen met Loek Terwee, Sietske van Fulpen en Heleen Weerkamp de plannen om het centrum van Ruurlo er in aanloop naar de kerstdagen wat feestelijker uit te laten zien. Voor het verkrijgen van de benodigde financiële middelen begonnen zij met bezoeken aan de Ruurlose ondernemers met de vraag hun actie financieel te ondersteunen. Een overgroot deel van de ondernemers gaf daar gehoor aan met een donatie waardoor de dankbare kerstcommissie met het 'versieren' kon beginnen.
Allereerst werden de sfeerornamenten in de Dorpsstraat voorzien van goud- en zilverkleurige ballen wat zorgt voor een veel speelser aanzien. En toen de gemeente Berkelland vorige week een grote kerstboom op het Kerkplein plaatste konden de initiatiefnemers daarmee aan de slag. Met behulp van een belangeloos door Henk Ligterink beschikbaar gestelde hoogwerker werd de boom uitgerust met grotere lampjes. Daarna konden er in de stromende regen ballen en strikken ingehangen worden. "Dit is een begin. Het is de bedoeling om volgend jaar de versiering uit te breiden. Maar daarvoor is natuurlijk geld nodig. Thom en Yvonne Kogelman van supermarkt Plus Kogelman hebben ons toegezegd dat van januari tot en met juni 2020 de statiegeldactie hiervoor gebruikt mag worden. En dit vinden we een prachtig gebaar", aldus Els Neeter.
Zij is ook zeer content met de uniforme sfeerverlichting die de bewoners van de appartementen aan het Kerkplein hebben aangebracht. "Zo ontstaat er een prachtig sfeervol geheel. Volgend jaar gaan we nog meer sfeer aanbrengen. We willen ons niet aan Vorden of andere omliggende dorpen spiegelen
. Maar een beetje meer sfeer in Ruurlo is wel op zijn plaats", vindt Els Neeter.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant