Zwolle blijft landelijk koploper in straatcompetitie klootschieten

Algemeen

RUURLO - De omstandigheden door de harde wind waren zondag 15 december tijdens de landelijke klootschietwedstrijd in het Drentse Elim zwaar. Dit deerde koploper KV Zwolle (Groenlo) met de twee kersverse EK-gangers Arno en Jurgen te Brake niet echt. Zij waren net als naaste concurrent Mander goed op stoom. Mander won deze wedstrijd met 54 schoten. Met 55 schoten en een tweede plaats gingen de mannen uit Zwolle weer op huis aan.

De voorsprong van de twee teams was behoorlijk groot: de achtervolgers kwamen met 59 of meer schoten binnen. Het verschil tussen de plaatsen drie tot en met acht daarentegen was maar drie schoten. De mannen van KV 't Broek uit Ruurlo met EK-ganger Patrick Zieverink, die volgens eigen zeggen zo ongeveer van de straat werden geblazen, bezetten met 62 schoten de achtste plaats.
In het tussenklassement staat Zwolle op de eerste plaats met vier punten voorsprong op Mander. 't Broek bezet de achtste plaats met vier punten achterstand op Beuningen 2. In het nieuwe kalenderjaar zijn er nog twee wedstrijden te gaan in de Landelijke Straatcompetitie (LS) van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant