De leden van de Cantorij aangevuld met een flink aantal gastzangers waren vorige week nog druk aan het repeteren. Foto: PR.
De leden van de Cantorij aangevuld met een flink aantal gastzangers waren vorige week nog druk aan het repeteren. Foto: PR.

Carols in Dorpskerk Ruurlo

Algemeen

RUURLO - In navolging van de Engelse traditie houdt de werkgroep Eredienst van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem op zondagavond 22 december in de Dorpskerk weer een dienst met een 'Festival of Lessons and Carols'.

Het is een dienst waarin kerstliederen met Nederlandse teksten van predikant en dichter Sytze de Vries worden gezongen op melodieën van Engelse carols. Dirk Zwart maakte daarbij muzikale bewerkingen voor koor, aanwezigen en orgel. Het koor wordt gevormd door de Cantorij van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem aangevuld met een flink aantal gastzangers en staat onder leiding van Dirk Zwart. Gerard Wesselink begeleidt op het orgel. De luisteraar die hoort hoe de bovenstemmen door de gewelven van de Dorpskerk ruisen, waant zich in een Engelse kathedraal. Er is veel samenzang. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van warme chocolademelk en glühwein.
De dienst begint om 19.30 uur De toegang is vrij, maar wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant