Zwolse klootschieters laten geen steken vallen

Algemeen

RUURLO/NEEDE - Koploper Zwolle (Groenlo) in de competitie van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) heeft in de vijfde competitiewedstrijd die zaterdag gezamenlijk met de teams van Eerste Needse Klootschieters Federatie (ENKF) werd georganiseerd geen steken laten vallen. Ook Klein Dochteren (Lochem) was goed bezig maar moest op Zwolle wel twee schoten toegeven.

Van de volgers konden 't Broek (Ruurlo) en Zwolle 3 de mannen uit Zwolle nog enigszins bijhouden. De teams waren te gast bij Noorddijk in het kader van gezamenlijk sporten met de ENKF. Door het grote aantal teams was gekozen voor twee parkoersen. Voor de eerste tot en met de derde klasse in Eibergen en voor de overige klassen op de Needse Berg.
De koplopers van de AKF competitie waren allen lekker op dreef. Uitzondering was het team van Eibergen dat op parkoers 't Loo een tikje tegenviel met 57 en een zevende plaats. Het eerste team van Respelhoek (Geesteren) eindigde afgelopen weekeinde met een score van 56 schoten op een vijfde plaats. 't Broek dat met 54 schoten de vierde plaats voor zich opeiste liet geen steken vallen. Zwolle speelde een degelijke wedstrijd en met een score van 48 schoten liep men twee schoten weg bij volger Klein Dochteren. De voorsprong in het tussenklassement bedraagt inmiddels elf schoten na wedstrijdronde vijf. Onderlingen (Haarlo) eindigde op plaats negen met zestig schoten.
In de tweede klasse was Dijkhoek (Borculo) redelijk op dreef en met 64 schoten en een vijfde plaats kon men tevreden zijn. Koploper is hier nog steeds Respelhoek 2 dat met 58 schoten nipt op meters wist te winnen van Onderlingen 2. In het tussenklassement over vijf wedstrijddagen staat Dijkhoek vijfde. Heksenkring (Barchem) dat ook uitkomt in de tweede klasse eindigde net voor Dijkhoek en werd met een score van 62 schoten derde. In het tussenklassement bekleedt dit team eveneens de derde plaats. Over veertien dagen zijn de mannen en vrouwen voor de zesde competitieronde te gast bij Dijkhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant