Het aanbod was groot en divers om het huis in herfstsfeer te brengen of om alvast klaar te leggen voor de kerstperiode. Foto: Jan Hendriksen.
Het aanbod was groot en divers om het huis in herfstsfeer te brengen of om alvast klaar te leggen voor de kerstperiode. Foto: Jan Hendriksen.

Herfst- en Kerstfair bij De Sprankel groot succes

Algemeen

RUURLO - De stands waren smaakvol ingericht en in herfst- en kerstsferen gedecoreerd. Zaterdag hield op initiatief van Anneke Wesselink de Protestantse Gemeente Ruurlo - Barchem voor de eerste keer een Herfst- en Kerstfair in gemeentecentrum De Sprankel. En met succes: de kas van de Dorpskerk was aan het einde van de dag 1974 euro rijker.

Door Jan Hendriksen

Tal van gemeenteleden van de kerk maar ook anderen hadden gehoor gegeven aan de oproep om spullen in te brengen voor deze Herfst- en Kerstfair. Het aanbod om het huis in herfstsfeer te brengen of om alvast klaar te leggen voor de kerstperiode was groot en divers: kerstballen, kerststukjes, quilts, jams en sapjes en nog veel meer. Woensdagmorgen in aanloop naar de fair hadden vrijwilligers prachtige kerststukjes en kerstkransen gemaakt. Ook kon men koffie/thee met zelf gebakken appeltaart, oliebollen en wafels kopen en was er erwtensoep. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Halverwege de middag waren taart, soep en oliebollen uitverkocht. De bezoekers waren zeer content over de opzet van deze eerste fair en de verkoop was naar wens.
De opbrengst van de fair is bestemd voor de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. "
De Dorpskerk is gezichtsbepalend voor het dorp en na de herinrichting vorig jaar hebben al veel Ruurloërs het gebouw van binnen gezien, bewonderd en of gebruikt voor veel doeleinden. Dat de Dorpskerk moet blijven en een waardevolle plek zal blijven innemen in de Ruurlose gemeenschap is voor veel mensen een uitgemaakte zaak. Laten we dan samen werken aan de slogan 'Kerk voor het dorp én dorp voor de kerk'. Mede daarom heb ik deze fair samen met diverse vrijwilligers georganiseerd", aldus Anneke Wesselink na afloop van de fair. En de organisatoren zijn zo blij en dankbaar dan een vervolg niet wordt uitgesloten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant