Steun voor de Voedselbank

Algemeen

RUURLO - Voedselbank Ruurlo vindt het geweldig om te ervaren hoeveel mensen, kerken, verenigingen, scholen, lokale middenstand en bedrijven een warm hart toedragen aan de Voedselbank. In de afgelopen periode heeft de Voedselbank Ruurlo zeer veel producten in ontvangst mogen nemen.

Niet alleen particulieren, maar ook de lokale supermarkten, verenigingen, scholen en bedrijven hebben de Voedselbank gesteund met acties en/of producten voor de Voedselbank.

Voedselbanken Nederland heeft als kernwaarde klanten gezonde voeding te geven, uitgaand van de schijf van vijf. De Voedselbank is echter afhankelijk van wat zij krijgt. De Voedselbank is blij met allerlei soorten eten, maar heeft een ideale boodschappenlijst voor lang houdbare producten. De Vrije Universiteit in Amsterdam gaf ons advies bij het samenstellen van deze verlanglijst: pasta, rijst, aardappelpuree, koffie of thee (geen cups), soep in blik, droge pastasauzen, groente en fruit in blik, vlees of vis in blik, houdbaar broodbeleg, houdbare melkproducten en boter, drinken (geen alcohol of alcoholvrij), koek en lekkers, tandpasta, wasmiddel, shampoo, doucheschuim, enzovoorts.

Op een aantal adressen in Ruurlo staan boxen waarin particulieren de verpakte artikelen voor de Voedselbank kunnen plaatsen. Deze adressen in Ruurlo zijn: in de hal van de Dorpskerk en de Rooms Katholieke kerk (als er een kerkdienst is). Daarnaast onder de carport van de familie Hochsteger, Joostenkamp 2 en onder de carport van de familie Huisman, Margrietlaan 9.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant