De succesvolle trampolinespringers van RGV. Foto: PR

RGV 1 en RGV 2 pakken NK-tickets

Algemeen

RUURLO - Zaterdag 16 november was het de beurt aan de landelijke 1e en 2e divisie trampolinespringers van RGV. Zij sprongen hun tweede en tevens laatste plaatsingswedstrijd voor teams in Heerenveen.

Het team RGV 1 (1e divisie), bestaande uit Linn te Veldhuis, Tara Buitenhuis en Koen Winkelhorst en het team RGV 2 (2e divisie) Larissa Buitenhuis, Alysia Buitenhuis, Mady Brundel, Wout Krabbenborg en Pien Meulenveld maakten een goede kan om een ticket te bemachtigen. Maar dan moest er uiteraard goed gesprongen worden. Vooral RGV 1 kon zich geen grote fouten permitteren omdat dat team maar met z'n drieën springt, en per ronde tellen de beste drie scores.
Beide teams eindigde in het eindklassement op een fantastische derde plaats. Ruim voldoende voor plaatsing. Dat betekend dat alle vier teams van RGV zich hebben geplaatst voor het NK. Zaterdag 18 januari vindt het NK voor clubteams plaats in Oss.

Individueel werd er ook super gescoord. Er werden in de finaleronde nieuwe moeilijk oefeningen gesprongen met succes. Ook wist een aantal springers een podiumplaats te bemachtigen. Mady Brundel, Linn te Veldhuis en Koen Winkelhorst werden eerste, en Tara Buitenhuis behaalde een bronzen plek.