Medailles voor Achterhoekse judoërs

Algemeen

RUURLO/VORDEN - Nippon Judo Achterhoek heeft zichzelf afgelopen weekend weer op de kaart gezet in Den Haag en Duitsland. Er werden diverse medailles veroverd.

Afgelopen zaterdag 9 en zondag 10 november was Nippon Judo Achterhoek met vier judoka's op het internationale Residentie toernooi in Den Haag. Olivier Bloemendaal (Vorden) en Naomi Loffeld (Ruurlo) kwamen op de zaterdag in actie. Olivier Bloemendaal deed mee met de jongens -12 jaar en wist zijn eerste twee tegenstanders te verslaan. In de finale moest hij zijn meerdere erkennen in een judoka van Mahorokan judo. Olivier won hiermee wel een prachtige zilveren medaille. Naomi Loffeld (Ruurlo) kwam zaterdag uit bij de dames -21 jaar. Na een aantal overwinningen en een verliespartij mocht zij voor de bronzen medaille judoën. Deze kleine finale ging helaas verloren en uiteindelijk werd ze vijfde in haar poule.
Een dag later ging het toernooi verder voor Kira Essink (Barchem) en Luuk van Nieuwland (Hengelo Gld.). De zondag was een belangrijk meetmoment voor de -17 jaar judoka's. Kira Essink liet mooi judo zien maar kon het podium helaas niet halen. Luuk van Nieuwland verloor zijn eerste partij tegen de latere nummer 2 maar wist zich terug te judoën naar een plek in de kleine finale. Door die te winnen nam hij het brons mee terug naar de Achterhoek. Ricardo Chirco (Borculo) was zaterdag en zondag aanwezig als coach voor de judoka's. Hij kon terugkijken op twee mooie wedstrijddagen.
Op zaterdag 9 november kwam Antoinette Hennink, eigenaar en trainster van Nippon Judo Achterhoek, op de mat in Wiesbaden (Duitsland) voor haar Bundesliga-team Backnang. De afgelopen twee jaar was dat team kampioen van Duitsland geworden en dit jaar hadden ze zich wederom voor de finale geplaatst. Na een enorm spannende strijd ging de finale tegen Speyer helaas op puntenaantal verloren (70-64), waarmee het team vice-kampioen van Duitsland werd.