't Broek houdt derde plaats in klootschietcompetitie vast

Algemeen

RUURLO - 't Broek uit Ruurlo is erin geslaagd om ook bij de derde competitiewedstrijd in de Achterhoekse klootschietcompetitie de derde plaats in de eerste klasse vast te houden. Op het parkoers van Hupsel (Eibergen) zagen de Ruurloërs afgelopen weekeinde Zwolle 3 een schot weglopen maar wel haalden ze Klein Dochteren (Lochem) in.

Het eerste team van 't Broek deed het goed. Volgens de mannen uit Ruurlo gooide men een redelijke wedstrijd waarin vergeten werd de goede schoten te verzilveren. t Broek werd met een score van 54 schoten vierde in de daguitslag. Respelhoek uit Geesteren had drie schoten meer nodig en werd zevende. Met 52 schoten verraste Eibergen dat op een mooie tweede plaats eindigde. Koploper Zwolle was met vijftig schoten wederom de winnaar van de dag. Klein Dochteren lijkt nog te zoeken naar de juiste vorm en kwam met 55 schoten en een magere vijfde plaats binnen. Dit maakt de competitie wel spannend aangezien de verschillen erg klein zijn. Onderlingen uit Haarlo werd ditmaal negende met een score van 61 schoten, 't Broek 2 en Klein Dochteren 2 hadden deze score ook.
In de tweede klasse won koploper Respelhoek 2 met 54 schoten terwijl 't Broek 3 verrassend tweede werd met 56 schoten. Dijkhoek (Borculo) deed met 59 schoten en een derde plaats goede zaken. Heksenkring (Barchem) viel iets tegen met 62 schoten maar de directe concurrenten kwamen met vergelijkbare scores. Het verschil met de tweede plaats in het tussenklassement is maar één schot. In diezelfde klasse heeft De Mölle (Exel) het moeilijk om bij de rest in het spoor te blijven. Met een score van 69 schoten werd de achterstand op de rest wederom iets groter.
Ook in de lagere klassen werd er weer volop gestreden en waren de verschillen klein. Over veertien dagen zal de strijd weer oplaaien bij de volgende competitieronde in Klein Dochteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant