Suzan Zieverink hard op weg naar EK

Algemeen

RUURLO - Suzan Zieverink uit Ruurlo heeft weer een stap gezet in de richting van het EK klootschieten, dat volgend jaar in Duitsland plaatsvindt. Bij de tweede van de drie veldwedstrijden in de Champions Tour eindigde ze op 19 oktober als tweede in haar groep en als vijfde in de totaalstand. De eindklassering bij de eerste zes, die recht geeft op deelname aan het EK, komt dus steeds dichterbij. Toch zal ze op de laatste wedstrijddag flink aan de bak moeten om de concurrentie achter zich te houden. Suzans broer Patrick moest tijdens de eerste wedstrijd vanwege een blessure afhaken.

De tweede Champions Tour-wedstrijd op het onderdeel veld werd gehouden op de redelijk onbekende baan van HKV in Hengelo (O). De wedstrijdbaan was door de vele regen erg zwaar om op te gooien en waren er geen afstanden te verwachten.
Patrick en Suzan Zieverink doen namens de Achterhoekse Klootschieters Federatie mee. Patrick had in de mannenklasse al een goede serie staan van de eerste wedstrijddag, een zevende en achtste plaats. Helaas blesseerde hij zich tijdens zijn zesde schot in de eerste ronde en hij besloot niet verder te gooien. Hopelijk is Patrick weer op tijd genezen voor de derde en laatste wedstrijddag.
Suzan Zieverink, die dit jaar voor het eerst in de vrouwenklasse meedoet, had van de eerste wedstrijddag een vijfde en zesde plaats staan. Zaterdag was ze weer goed bezig. Ze eindigde tijdens de eerste wedstrijd als tweede in haar groep en als vijfde in totaal met een score van elf schoten en 29,90 meter. In de tweede wedstrijd kwam Suzan met in totaal tien schoten en veertig centimeter over de finish. Ook dit was in haar groep goed voor een tweede plaats en in de totaalstand de vijfde. Ze is dus goed bezig om in de top zes te komen en zich op die manier te plaatsen voor het EK.
Dan waren er nog de zetwedstrijden waarin ook-EK tickets worden vergeven. Het gaat hier om een totaal van drie schoten, dus een minder schot wordt meteen afgestraft. Suzan was goed bezig met veertig en tweeënveertig meter. Helaas zat er een minder schot tussen van net geen zevenentwintig meter tussen en daardoor kwam ze niet verder dan de vijfde plek. Met 42,35 meter had Suzan wel het langste schot van de dag, maar helaas levert dit geen extra punten op.

Straatwedstrijden
Op z
ondag werden er weer Landelijke Straatwedstrijden vergooid, ditmaal bij K.V. Zwolle. Het parkoers was evenals de voorgaande competitiewedstrijden dicht bij de plaats Zwolle. K.V. 't Broek uit Ruurlo mocht als derde vertrekken tegen regerend kampioen en klassementsleider K.V. Mander. Onverwacht kwam 't Broek voor te liggen, maar dit duurde maar kort. Aan het einde verloren ze met vier schoten op een score van 58 schoten. K.V. Zwolle liet weer eens zien waarom het team kampioen van de Achterhoek is: met 53 schoten werden de Zwollenaren op hun thuisparkoers derde. Dit leverde Zwolle een tweede plek in het algemeen klassement op. 't Broek staat nu gedeeld zevende met hetzelfde aantal punten als Beuningen 2.
Het klootschieten gaat aankomend weekend verder met de AKF-competitie, ditmaal in Eibergen. Op 2 november zijn de laatste Champions Tour veld wedstrijden in Reutum en op 17 november staat de derde landelijke straatwedstrijd op het programma in Huier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant