Niki Jacobs. Foto: Anne van Zantwijk
Niki Jacobs. Foto: Anne van Zantwijk

'Van Cohen tot Winehouse' bij Kunstkring Ruurlo

Algemeen

RUURLO - Op zaterdagavond 2 november komt Trio Niki Jacobs naar Ruurlo. Zangeres Niki Jacobs brengt samen met Pieter Jan Cramer van den Bogaart en Emile Visser een avondvullend programma, dat zijn oorsprong vindt in de Joodse traditie. De voorstelling begint om 20.00 uur in de theaterzaal van het Kulturhus aan de Nieuweweg 5 te Ruurlo.

Niki Jacobs zingt al meer dan 15 jaar prachtige liedjes in het Jiddisch waarbij troost centraal staat. In de voorstelling 'Van Cohen tot Winehouse' variëren de liedjes van intens droevig naar humoristisch en venijnig. Ze worden afgewisseld met nieuwe hedendaagse Jiddische, Engelse en Nederlandse songs. Door de combinatie met popsongs van de grootste Joodse popartiesten, eigen werk en prachtige vertalingen komt de muzikaliteit, liefde en passie van deze bevlogen musici extra naar voren.

Zangeres Niki Jacobs wordt gezien als één van de belangrijkste vertolksters van de Jiddische muziek. Zij wordt vooral geroemd om haar zuivere stem en prachtige interpretaties. Met haar fluweelzachte stem raakt zij je keer op keer tot diep in je hart. Niki Jacobs is in Ruurlo en omgeving geen onbekende: in 2005 maakte zij grote indruk met haar ensemble Nikitov tijdens het Kasteeltuinfestival.
Pieter Jan Cramer van den Bogaart, pianist, accordeonist en zanger, is een begaafd musicus en kan moeiteloos improviseren bij volks-, jazz- en wereldmuziek. Vol overgave weet hij de kern van de muziek te raken. Hij zoekt graag het muzikale avontuur. Tijdens het improviseren daagt hij op speelse wijze zijn medespelers uit.
Emile Visser, cellist, weet als geen ander je te boeien en te raken met zijn spel. Tijdens zijn studie kwam hij in contact met andere muziekstijlen, zoals jazz en groovy muziek, waarbij hij kon improviseren. Sinds 2002 maakt hij deel uit van het Metropole Orkest, waar zijn voorliefde voor muziek en theater naar voren kwam. Hier heeft hij onder andere met Freek de Jonge, Karin Bloemen en Brigitte Kaandorp met veel plezier gespeeld.
Kaarten voor 17,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop en in Ruurlo bij Everwennink t/o de Coöp en Groot Jebbink bloemen.
Aan de kassa kosten de kaarten twintig euro (geen pinmogelijkheid aanwezig).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant