Hendrik Mulder en Ans van Hinte bij de nieuwbouw. Foto: Lydia ter Welle
Hendrik Mulder en Ans van Hinte bij de nieuwbouw. Foto: Lydia ter Welle

Hoogste punt 'Nieuwe Bundeling' bereikt

Algemeen

RUURLO – Dinsdag werd met een 'pannenmaol' bij De Noaber voor de bouwers van bouwbedrijf Kormelink gevierd dat het hoogste punt is bereikt van de bouw van de 'Nieuwe Bundeling'. Hendrik Mulder (projectleider) en Ans van Hinte (klantadviseur projecten) begeleiden vanuit ProWonen het bouwproject en vertellen graag hoe het ervoor staat.

Door Lydia ter Welle

Woonzorgcentrum De Bundeling is aan vernieuwing toe. Verbouwen was geen optie, omdat het verouderde gebouw zich daarvoor qua indeling niet leent. Dat betekent dat er een compleet nieuw bouwplan is opgezet, dat een zorgvuldig gepland traject omvat.

Het begon allemaal in maart 2018. Projectleider Hendrik Mulder vertelt: "Het project omvat twee fases. De eerste fase bestaat uit het renoveren van 35 appartementen in De Schoven, de uitbreiding van De Schoven met acht nieuwe appartementen en de realisatie van een tijdelijke ontmoetingsruimte en vijf laagbouwwoningen. Die tijdelijke ontmoetingsruimte realiseren we in het casco van vijf woningen, zodat we het – als de nieuwe ontmoetingsruimte klaar is - later eenvoudig weer kunnen ombouwen tot woningen. De tweede fase, die plaatsvindt na de sloop van De Bundeling, omvat de bouw van vijftien grondgebonden seniorenwoningen en een nieuwe ontmoetingsruimte. Het wordt wel voorjaar van 2021 voordat we zover zijn. En dan moeten we de woonomgeving – de tuin waar nu de bouwketen staan en de ruimte rond de nieuwe woningen - ook nog inrichten." Van de uiteindelijk 25 grondgebonden seniorenwoningen is ongeveer de helft voor verhuur aan woningzoekenden met belangstelling voor een levensloopgeschikte woning in Ruurlo.

De opknapbeurt van De Schoven was al een hele operatie, vertelt Ans van Hinte. "De bewoners van een appartement moesten telkens voor veertien dagen verkassen naar een ander appartement. En dat is best ingrijpend voor de mensen. Hier wonen immers allemaal oudere mensen, waarvoor het veel impact heeft, zo'n verhuizing, al is het maar tijdelijk. We hebben door zorgvuldig verhuurbeleid gezorgd dat we appartementen vrij hadden om dit project goed te laten verlopen. En het bouwbedrijf werkte uitstekend mee, door de werkzaamheden keurig volgens schema te verrichten."

De opknapbeurt is nu dus klaar, en de bouw van de acht nieuwe appartementen heeft het hoogste punt bereikt. Hendrik Mulder: "We hopen eind van dit jaar de nieuwe appartementen klaar te hebben. Dan volgt de verhuizing van de bewoners van De Bundeling. Zodra het gebouw leeg is, wordt het gesloopt. Naar verwachting ergens in februari, en daarna starten we in maart/april met fase 2. In het voorjaar van 2021 leveren we het project dan op."

Ans van Hinte: "We zitten regelmatig met elkaar om tafel: ProWonen, Sensire (de organisatie die de zorg verleent in De Bundeling en De Schoven) en de bouwers. We hebben hier immers te maken met een kwetsbare groep mensen, voor wie we zo min mogelijk overlast willen. Natuurlijk merken mensen wel wat van de bouw, maar dat proberen we met zijn allen zoveel mogelijk te beperken. Tot dusver verloopt alles heel goed, ook dankzij het feit dat iedereen prima meedenkt en meewerkt."

Daarmee is een prachtig bouwproject voor Ruurlo goed op weg naar een mooi eindresultaat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant