En wie Scouting zegt, zegt kampvuur. Dat was er natuurlijk ook. Foto: PR.
En wie Scouting zegt, zegt kampvuur. Dat was er natuurlijk ook. Foto: PR.

Veel bezoekers open dag Scouting Ruurlo

Algemeen

RUURLO – Scouting Ruurlo, De Van Heeckeren van Kellgroep, beleefde zaterdagmiddag een goed bezochte open dag. Vooral de kabelbaan was erg in trek, al moest het naar beneden suizen een paar keer onderbroken worden vanwege een regenbui. Maar iedereen die naar beneden wilde tokkelen, kwam aan de beurt en meesten niet één, maar meerdere keren.

Naast de kabelbaan kon er ook een hindernisbaan genomen worden. De scouts hadden deze dit jaar weer en stukje pittiger gemaakt. Het was niet alleen tijgeren en een autobandencross dit jaar, maar ook een apenbrug, balkhangen en over een aantal boven elkaar gesjorde balken naar boven klimmen en aan de andere kant weer naar beneden. Voor degenen die deelnemen aan de recreatieve survival in Ruurlo op zondag 13 oktober alvast een mooie voorbereiding. En wie scouting zegt, zegt kampvuur. Dat was er natuurlijk ook. Daarboven konden aan stokken broodjes worden gebakken. Maar het bleef niet bij één vuur, de oudste leeftijdsgroep, de speltak Explorers (15 tot 18 jaar),had vrijdagavond al vast een tafel voor een tafelvuur gemaakt met balken en touwen. Toen dat eenmaal goed brandde, werden daarboven hamburger gebakken.

Voorzitter Pieter Corée van Scouting Ruurlo: "De open dag leidde ook tot een aantal aanmeldingen. Het was ook wat dat betreft voor ons dus een geslaagd evenement. Volgend jaar september is er weer een. Kinderen die tussendoor willen komen kijken, zijn altijd welkom. Elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is er opkomst in of bij de blokhut aan de Gotinkveldweg. En niet alleen kinderen of jongeren zijn van harte welkom, we kunnen ook altijd vrijwilligers gebruiken. Niet alleen voor bestuursfuncties of begeleiding van de kinderen of jongeren, maar ook mensen die eens af en toe een handje toe willen steken."


www.scoutingruurlo.nl

www.facebook.com/scoutingruurlo

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant