'Samen werken aan een menswaardige en vreedzame samenleving' was het doel van de actiedag in de Dorpskerk. Foto: PR.
'Samen werken aan een menswaardige en vreedzame samenleving' was het doel van de actiedag in de Dorpskerk. Foto: PR.

Ruurlo draagt flink bij aan Westerbork Scholenproject

Algemeen

RUURLO - De stichting Westerbork Scholenproject heeft in Ruurlo een bedrag van ruim 550 euro bij elkaar gekregen. Het was de opbrengst van het benefietconcert van Koor Markant en de verkoop van boeken, schilderijen en huisgemaakt gebak. Joke Cornelissen van de stichting noemde het 'een resultaat om zeer dankbaar voor te zijn'.

De actiedag van zaterdag die voor het derde jaar in het kader van de landelijke Vredesweek plaatsvond in de Dorpskerk, begon met het gratis muzikale optreden van koor Markant. Dirigente Yvon Taken en de leden van het koor en combo lieten het publiek met hun muzikale enthousiasme en gevarieerde programma - waaronder de popsong 'Let it be' en de gospel 'To my father's house' - met volle teugen genieten. Er werd volop geswingd en meegeklapt. Na deze unieke 'muziekbeleving' bleven koorleden en concertgangers gezellig napraten aan de statafels. Zij snuffelden rond tussen de uitgestalde boeken en schilderijen, onder het genot van een kopje koffie of thee met huisgemaakt gebak uit de eigen gebakkraam. Onder het motto 'Iedereen kan iets voor vrede doen' hielpen dit jaar ook weer enkele leerlingen van groep zeven en acht van de Ruurlose basisscholen mee met bakken en verkopen.
De opbrengsten van het gebak en de boeken- en schilderijenverkoop gaan samen met de vrije giften voor het benefietconcert ook dit schooljaar rechtstreeks naar het potje voor de busexcursie van de basisscholen naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork. "Het is fijn te ervaren, dat we deze dag in een vruchtbare samenwerking met het kerkbestuur, koor Markant en de vele belangstellenden konden bijdragen aan ons gezamenlijke doel: samen werken aan een menswaardige en vreedzame samenleving", aldus Joke Cornelissen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant