In de decembermaand met een grote groep mensen muziek ten gehore te brengen geeft een gevoel van verbondenheid. Foto: PR.
In de decembermaand met een grote groep mensen muziek ten gehore te brengen geeft een gevoel van verbondenheid. Foto: PR.

Projectkoor Ruurlo zoekt stemmen

Algemeen

RUURLO - Eind 2018 werd in de Ruurlose Dorpskerk een zeer geslaagde uitvoering gehouden van 'A Festival of Lessons and Carols'. Een sfeervol evenement met prachtige samenzang van koor en bezoekers. Dit succes leidde tot een verzoek om het nog eens te organiseren, en daarom zoekt de Cantorij van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem zangers en zangeressen voor het nieuwe projectkoor.

In de decembermaand met een grote groep mensen muziek ten gehore te brengen geeft een gevoel van verbondenheid. "Daarom willen wij nu een oproep doen aan alle zangeressen en zangers in de omgeving om samen met de Cantorij mee te doen aan een projectkoor voor een nieuwe uitvoering van 'Festival of lessons and Carols'", vertelt Cécile Dijkman namens de Cantorij.
Dirigent Dirk Zwart van de Cantorij heeft een nieuwe cyclus gemaakt voor 'Festival van lezingen en liederen'. Dit jaar wordt het een Adventsversie. Het programma zal waarschijnlijk een mix van liederen worden uit deze Adventsversie en de Kerstversie van vorig jaar. Het zijn Engelse Kerstliederen op Nederlandse teksten van Sytze de Vries, voor koor, orgel en aanwezigen. De orgelbegeleiding is in handen van Gerard Wesselink.
Informatie over muziek en eigen bijdrage wordt te zijner tijd bekend gemaakt. De uitvoering is gepland voor zondagavond 22 december, om 19.30 uur in de Dorpskerk in Ruurlo. De repetities zijn evenals vorig jaar op vrijdagavond van 20.15 tot 21.30 uur. Ze beginnen op 25 oktober.
Cécile Dijkman: "Het zou geweldig zijn als we een grote groep zangeressen en zangers kunnen begroeten om dit samen met ons te realiseren". Deelnemers kunnen zich opgeven bij Rijk Spronk, tel. 06-51555467.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant