De honden hadden evenals hun baasjes volop plezier in het water. Foto: Jan Hendriksen.
De honden hadden evenals hun baasjes volop plezier in het water. Foto: Jan Hendriksen.

Feest voor honden en hun baasjes op zwembad De Meene

Algemeen

RUURLO – "Wat een feest. De honden vinden het prachtig en wijzelf ook. We wisten niet dat het zo leuk zou zijn. We komen volgend jaar zeker terug."

Door Jan Hendriksen

Moeder Angela en dochter Esmee Ikink uit Lichtenvoorde wisten niet wat ze zondagmiddag overkwamen. Samen met hun twee Golden Retrievers Bailey (5) en Nala (1) waren ze naar het traditionele 'Baas en hond zwemmen' gekomen dat jaarlijks het sluitstuk vormt van het zwemseizoen van Recreatiecentrum De Meene. "Het was de bedoeling geweest dat we met nog drie andere pups uit het 'nest' waaruit Nala komt ook naar Ruurlo waren gekomen. Maar door allerlei omstandigheden is het daar niet van gekomen. Misschien volgend jaar", zo zegt Esmee terwijl ze met Nala nog een keer in het water springt. Mede door het prachtige najaarszonnetje kwamen er zondag maar liefst 129 honden een 'duik' nemen in een van de twee bassins. Het was dan ook een gekrioel van vanjewelste in het water. 'Honden badjuffrouw' Miriam Kafoe die een oogje in het ziel hield hoefde niet in actie te komen. "De honden gedroegen zich voorbeeldig. Enkele honden vonden het wel spannend. Maar uiteindelijk zijn ze allemaal te water gegaan. Wel heb ik enkele hondenbezitters geadviseerd om met hun honden niet in het ondiepe maar in het diepe bad te gaan zwemmen", zo verklaarde Kafoe na afloop. In alle maten en soorten waren de honden met hun baasjes naar het zwembad gekomen. Een fenomeen dat medewerker Rick Blasman van Stichting Zwembad Ruurlo, die De Meene exploiteert, ruim 25 jaar geleden introduceerde en dat een navolging kreeg bij talloze andere buitenbaden in de regio als afsluiting van het zwemseizoen.

Naast veel vaste bezoekers waren er dit jaar ook diverse nieuwe bezoekers met hun honden zoals de zeventienjarige Lara Bomers uit Ruurlo die samen met haar eenjarige Jackrussel Flynn naar De Meene was gekomen. "Ze vindt het prachtig maar heeft het nu wat koud", zo vertelt Lara als ze met haar lievelingsbeestje op haar armen van het kleine naar het grote bad loopt.

Snelste hond
Intussen maken Rick Blasman en stagiair Maarten zich op voor de heuse Open NK 25 meter sprint voor honden. Na een spannende afvalrace blijkt de eenjarige Labrador Bill uit het Gelderse Laren de snelste te zijn. Tweede werd de driejarige Golden Retriever Tico uit Lichtenvoorde en derde de eenjarige Labrador Blitz uit Ruurlo. Hondentrimsalon Christel Geerligs uit Ruurlo was aanwezig om de honden 'op te trimmen' en Dierenartsenpraktijk De Graafschap had wederom een gratis 'pretpakket' voor de honden samengesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant