Een beeld van de jonge-dierendag van vorig jaar. Foto: PR
Een beeld van de jonge-dierendag van vorig jaar. Foto: PR

Jonge-dierendag in Ruurlo

Algemeen

RUURLO - De kleindierenverenigingen uit Berkelland (NPV-Neede, KV Oost Achterhoek, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo) houden zaterdagmorgen 28 september weer hun jaarlijkse jonge-dierendag. De fokkers van deze verenigingen laten bij de familie Wassink aan de Wiersseweg 53 in Ruurlo hun jonge hoenders, dwerghoenders, konijnen, duiven en siervogels beoordelen door de keurmeesters.

Op een jonge-dierendag worden alleen de dieren beoordeeld die dit jaar het levenslicht zagen. De fokkers en overige belangstellenden mogen de keurmeester vragen hoe en waarom hij tot zijn oordeel komt. Voor de fokkers is dit een prima gelegenheid om te kijken of de jonge aanwas op de goede weg zit richting de grotere tentoonstellingen die in het najaar gehouden worden.
De jonge-dierendag is gratis toegankelijk voor belangstellenden die eens willen komen kijken naar de mooie hobby van het fokken van deze dieren. Zij kunnen er ook kennismaken met de vele fokkers, die graag en enthousiast vertellen over hun prachtige dieren. Tijdens de keuring is er tegen een geringe vergoeding een hapje en een drankje verkrijgbaar. De dag begint om 9 uur en eindigt rond 13 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant