Bij twee voorstellingen kan iedere bezoeker een goede plaats krijgen en worden wachtrijen als die in december 2018 voorkomen. Foto: Louis Swart,
Bij twee voorstellingen kan iedere bezoeker een goede plaats krijgen en worden wachtrijen als die in december 2018 voorkomen. Foto: Louis Swart, Foto: louis swart

Voorbereidingen Kerst-Inn in volle gang

Algemeen

Dit jaar twee voorstellingen

RUURLO – Midden in de zomer lijkt Kerst nog ver weg. Toch wordt er nu al hard gewerkt aan de voorbereidingen van de Ruurlose Kerst-Inn op zaterdag 14 december. Het projectkoor oefent, het programma wordt verder uitgewerkt en de sponsorwerving gaat beginnen.

Bij de werkgroep Kerst-Inn vertrokken drie leden. Gelukkig leverde een oproep in deze krant vijf nieuwe leden op. De werkgroep is weer op sterkte en enthousiast bezig met de voorbereidingen. Er is gekozen voor een opzet als de laatste keer. Waar in vroeger jaren met name bestaande koren optraden zonder dat er een duidelijk overkoepelend thema was, is nu weer gekozen voor een thema als rode draad en een projectkoor met solisten. De samenzang zal echter niet ontbreken. Ieder die mee wilde zingen heeft zich voor dat projectkoor kunnen aanmelden. Op dit moment bestaat het koor uit ruim dertig zangers. De regie is wederom in handen van Yvon Taken. Zij wordt opnieuw bijgestaan door Karin Hukker met kinderkoor Sing a Song en Ester Wiegerinck met het koor Plica Vocalis. Gezamenlijk gaan zij inhoud geven aan het thema 'Licht en donker'.

Twee uitvoeringen
Tijdens de Kerst-Inn in december 2018 was de Dorpskerk overvol. Er werden zelfs belangstellenden naar huis gestuurd en in de kerk had lang niet iedereen een zitplaats met zicht op het podium. Daarom heeft de werkgroep nu gekozen voor twee voorstellingen: de eerste op zaterdagmiddag 14 december en vervolgens een tweede in de avond.

Sponsoren
Aan deze opzet zijn extra kosten verbonden. De werkgroep wil de entree graag gratis houden. Ook wil men de opbrengst van de collecte als vanouds bestemmen voor een goed doel. De werkgroep hoopt daarom ook dit jaar weer een beroep te kunnen doen op een aantal sponsoren om met hun bijdragen de kosten te kunnen dekken. Dan hoeft voor de kostendekking geen greep in de collectezak voor de goede doelen te worden gedaan. De ondernemers in Ruurlo kunnen daarom binnenkort een bezoekje of telefoontje verwachten van Hennie Vink, die als nieuw lid van de werkgroep de fondsenwerving gaat verzorgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant