Met hulp van brandweerman Thomas Weenk bluste Naomi Eggink 'vakkundig' de nagebootste brand. Foto: Jan Hendriksen.
Met hulp van brandweerman Thomas Weenk bluste Naomi Eggink 'vakkundig' de nagebootste brand. Foto: Jan Hendriksen.

Kinderen blussen 'vakkundig' de brand

Algemeen

RUURLO ā€“ Een 'brandje' blussen, spelen met water en naast de chauffeur in een echte brandweerauto met loeiende sirenes zitten. Dit alles maakte grote indruk op de maar liefst 350 kinderen die maandag 18 augustus deelnamen aan de jaarlijkse brandweermiddag in Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Het is voor veel jongens en meisjes de ultieme kinderdroom: een 'echte brandweerman/vrouw' mogen spelen. Daar biedt het vrijwilligerskorps van de Ruurlose brandweer in de vakantieperiode jaarlijks gelegenheid voor. Vrijwilligers bezorgden samen met een aantal oud-brandweerlieden, die zich verenigd hebben in de Kafute, de kinderen ook dit keer weer een geweldige brandweer(spel)middag.
r had zich rond half twee al een lange rij wachtende kinderen met hun ouders en/of grootouders op het Kerkplein verzameld om met Ć©Ć©n van de drie brandweerauto's naar de Hengeloseweg te worden 'getransporteerd'. En eenmaal op weg gingen de sirenes en zwaailichten volop aan. En dat maakte indruk. Ook op de vijfjarige Naomi Eggink uit Geesteren. Onder toeziend oog van vader Bart, moeder Mariska en haar Ruurlose opa Jan en oma Hermien 'doofde' Naomi 'vakkundig' met een flink straal water de brand. Ook de Ruurlose Nieke Florijn (7) beleefde een prachtige middag. Haar zusje Ilse (5) keek op enige afstand toe angstvallig toe. En natuurlijk vonden de jongens het hele spektakel 'stoer'. Menigeen wilde later brandweerman worden zo bleek bij navraag. En als beloning ontvingen alle kinderen een heus brandweerdiploma. Trots toonden Naomi en Nienke hun 'bewijs' dat ze met 'goed gevolg' aan de middag hadden deelgenomen. In tegenstelling tot voorafgaande jaren was er dit jaar maar een brandweermiddag. "Het is door de vakantieperiode lastig om de groep voor twee brandweermiddagen rond te krijgen. Je hebt toch wel rond de tien brandweervrijwilligers nodig om een dergelijke middag goed te laten verlopen en dat valt dan met werk en de vakantieperiode soms lastig in te plannen voor de vrijwilligers", zo verklaarde postcommandant Bert Stegeman het wijzigen van het aantal brandweermiddagen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant