De Ruurlose muziekkoepel is pas gerenoveerd en voorzien van nieuwe verlichting en schilderwerk. Foto: Jan Hendriksen
De Ruurlose muziekkoepel is pas gerenoveerd en voorzien van nieuwe verlichting en schilderwerk. Foto: Jan Hendriksen

Initiatieven voor optredens in gerenoveerde Ruurlose muziekkoepel

Algemeen

RUURLO – De Ruurloërs Gertie Klein Kranenbarg en Yvon Taken hebben de koppen bij elkaar gestoken om muziek, zang en dans een podium te bieden voor kleinschalige optredens en repetities in de Ruurlose muziekkoepel aan de Domineesteeg. De koepel is pas gerenoveerd en voorzien van nieuwe verlichting en schilderwerk.

Door Jan Hendriksen

"Het zou zonde zijn als zo'n leuk monumentaal gebouwtje niet zou worden benut in de zomermaanden. De natuurlijke klankkast leent zich bij uitstek voor onversterkte optredens welke beide muziekliefhebbers en beoefenaars graag ingevuld zien worden door de vele muzikanten en zangers/zangeressen die Ruurlo en omgeving rijk zijn", zo vinden Yvon Taken en Gertie Klein Kranenbarg. De muziekkoepel, die een gemeentelijk monument is, is in eigendom van de gemeente Berkelland waarmee Taken Klein en Kranenbarg uitgebreid contact hebben gehad. Gertie Klein Kranenbarg. "Zij juichen ons initiatief van harte toe en willen medewerking verlenen door de sleutel van de stroomkast aan ons ter beschikking te stellen. Nu zijn wij van plan om de organisatie wat betreft de planning van optredens op ons te nemen en dit naar buiten toe te communiceren middels een nieuw op te starten Facebook-account. Hierop moet dan te zien zijn wie er wat en wanneer wil gaan doen, maar ook kan hierop gezien worden of het optreden door weersomstandigheden afgelast of verplaatst wordt." Er hebben zich inmiddels diverse mensen enthousiast getoond over de plannen. "Die willen wij dan ook graag verzoeken contact met ons op te nemen over mogelijke optredens en in wat voor bezetting en of ze stroom en versterking nodig hebben", zo verklaart Yvon Taken. Voor optredens kan men contact opnemen met Yvon, telefoon 06 45268385, of met Gertie, telefoon 06 53649726.

Samen
De optredens of repetities staan open voor publiek dat dan zelf voor een stoel of kleedje zorg kan dragen. Ook kunnen mensen zelf een hapje en drankje meebrengen en het afval daarna weer mee terug naar huis nemen. "Als we het samen netjes en schoon weten te houden dan verwachten wij geen problemen met de gemeente Berkelland of de buurtbewoners en kan dit hele leuke en gezellige avonden opleveren, denken wij", aldus beide initiatiefnemers.

Djembé
Yvon Taken opent het muziekkoepel-initiatief door op donderdagavond 26 september van 19.15 tot 21.00 uur haar lessen Afrikaanse djembé in de muziekkoepel te geven. Toehoorders worden van harte uitgenodigd om mee te spelen. De avond wordt afgesloten door de djembé-spelersgroep Tiriba. Deze uit Ruurlo afkomstige spelersgroep bestaat inmiddels al ruim twintig jaar. Yvon: "Vergeet dan niet je eigen drankje en sapje mee te nemen. We hopen dat dit optreden veel navolging gaat krijgen in de toekomst." De muziekkoepel werd in 1937 door de Ruurlose burgerij aangeboden aan muziekvereniging Sophia's Lust in het kader van haar 75-jarig jubileum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant