Op jonge leeftijd was Erik Wessels al gefascineerd door de natuur en begon hij met tekenen en schilderen van met name vogels en inheemse dieren. Foto: PR.
Op jonge leeftijd was Erik Wessels al gefascineerd door de natuur en begon hij met tekenen en schilderen van met name vogels en inheemse dieren. Foto: PR.

Wildlifeschilder Erik Wessels bij De Luifel

Algemeen

RUURLO - Erik Wessels uit Ruurlo is gefascineerd door de natuur. De wildlifeschilder exposeert zijn werken van 9 juli tot dinsdag 20 augustus bij Gastronomie De Luifel.

Op jonge leeftijd begon de in Hengelo (G.) geboren en getogen Wessels al met het tekenen en schilderen van met name vogels en inheemse dieren. Ondanks het advies van zijn vader een grafische opleiding te volgen koos hij voor elektrotechniek. Tijdens zijn opleiding raakte het tekenen en schilderen buiten beeld. Een televisieprogramma bracht het enthousiasme terug en hij pakte naast zijn werk het tekenen en schilderen van dieren en natuur weer op. Deze liefhebberij is inmiddels uitgegroeid tot een passie waar hij dagelijks mee bezig is.
Door de jaren heen heeft Erik Wessels allerlei studies gevolgd om zijn techniek te verbeteren. Hij schildert bij voorkeur met acrylverf. Belangrijk vindt hij de dieren zo te schilderen dat hun emoties als het ware te voelen zijn. Met name de sprekende blik in de ogen wil hij zo natuurlijk mogelijk en realistisch proberen te vangen met het penseel. Hij legt de lat steeds hoger om daarmee een steeds beter resultaat te verkrijgen. Belangrijke inspiratiebronnen en grote voorbeelden zijn de beroemde wildlifeschilders Robert Bateman, Carl Benders, Raymond Harris Ching en Rien Poortvliet. Bij Robert Bateman heeft hij in Canada speciale studies gevolgd. Een belangrijk motto voor Erik Wessels is dat mensen van zijn werk genieten, dat zij anders naar dieren in hun leefomgeving kijken en daardoor beseffen hoe fantastisch de natuur is.
De expositie loopt tot dinsdag 20 augustus en is dagelijks te bezichtigen vanaf 10.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant