De Iesselschotsers uit Steenderen is een van de folkloregroepen die optreden tijdens de Folkloredag. Foto: PR
De Iesselschotsers uit Steenderen is een van de folkloregroepen die optreden tijdens de Folkloredag. Foto: PR

Ruurlose braderie beleeft veertigste editie

Algemeen

RUURLO – De Reurlse Zommerdagen 2019 op het Kerkplein worden gehouden van zaterdag 17 tot en met woensdag 21 augustus.

De Zommerdagen beginnen op zaterdag 17 augustus om 21.00 uur in de feesttent op het Kerkplein met een 'Vakantieborrel'. Een mooie gelegenheid om de 'vakantieverhalen' van de afgelopen weken met elkaar uit te wisselen of om juist nog vakantieplannen te maken……. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de alom bekende band Hike. Op zondagmorgen 18 augustus (10.00 uur) staat een oecumenische kerkdienst in de tent op het Kerkplein op het programma. Maandagmiddag 19 augustus organiseert de plaatselijke vrijwillige brandweer een Brandweermiddag voor de jeugd. In een echte brandweerwagen naar een weide bij De Heikamp aan de Hengeloseweg waar allerlei waterspelletjes kunnen worden gedaan. Op dinsdag(ochtend) 20 augustus zal de inmiddels traditionele Fietstocht De Boer Op weer plaatsvinden. Agrarische en aanverwante bedrijven openen die dinsdag in de omgeving van Ruurlo de deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse fietstocht. Zodra bekend is welke bedrijven dit jaar meedoen zullen deze op website van de Reurlse Zommerdagen vermeld worden.

Korenavond
Dinsdagavond 20 augustus om 19.00 uur organiseert gezelligheidskoor Schouder aan Schouder uit Ruurlo in de tent op het Kerkplein weer de inmiddels traditionele Korenavond. Naast Schouder aan Schouder zullen enkele regionale koren optreden alsmede het Shanty-Chor Witten uit Dortmund (Duitsland). Een shantykoor kenmerkt zich door de zeemansliederen die men ten gehore brengt. Het koor is opgericht in 1982, telt ongeveer twintig leden en heeft een uitgebreid repertoire. Er zullen in totaal maar liefst zo'n 150 koristen met muzikanten optreden.

Braderie en Folkloredag
Op woensdag 21 augustus vindt weer de befaamde Braderie en Internationale Folkloredag plaats. De Achterhookse Folkloredansers vieren daarmee het veertig jarig bestaan van de braderie en folkloredag. De braderie is ook dit jaar weer ruim en gevarieerd van opzet. Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow in de straten rondom het plantsoen aan de Domineesteeg en oud – Hollandse spelen. Zowel in de tent op het Kerkplein als in de muziekkoepel aan de Domineesteeg zullen er doorlopend optredens worden verzorgd door diverse binnen- en buitenlandse folklore­groepen met als grote publiekstrekker Volksdansgroep Zorachka uit Minsk (Wit- Rusland). 's Avonds treedt in de feesttent op het Kerkplein Freeline op.


www.reurlsezommerdagen.nl

www.achterhookse
folkloredansers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant