Erna Kuenen van de Morsgirls in actie op de Varsselring. Foto: Jan Hendriksen.
Erna Kuenen van de Morsgirls in actie op de Varsselring. Foto: Jan Hendriksen.

Klootschieters 'lezen' en zijn enthousiast over Varsselring

Algemeen

HENGELO/RUURLO – Vriendelijk vraagt de 'voorrijder' van een een groep motorrijders aan José Hukker wanneer de wegblokkade weer wordt weggehaald. Op deze zonovergoten zondag zijn ze aan het 'rondtoeren' door de Achterhoek. En daar hoort natuurlijk een rondje over de bekende 'Varsselring' in Hengelo (G) bij. Maar die was afgelopen zondag jammer genoeg voor de groep motorrijders afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

Door Jan Hendriksen

'Klootschieters doen het op de weg' is een bekende slogan in de Achterhoek. En laat de Ruurlose klootschietvereniging (KV) 't Broek nu net op deze zonovergoten zondag een toernooi op dit 'motorcircuit' organiseren. Als Hukker de 'voorrijder' vertelt dat over een uur het 'circuit' weer wordt vrijgegeven steekt hij zijn duim omhoog. "Dan komen we over anderhalf uur wel weer terug", is zijn reactie. Voor de tweede maal organiseerde KV 't Broek een klootschiettoernooi op het 4848 meer lange stratencircuit. Een perfect 'circuit' om de klootschietsport te beoefenen zo bleek vorig jaar al. En dat resulteerde dat er dit jaar maar liefst 58 teams aan het toernooi deelnamen.

Het had met de deelname van drie teams uit het Duitse Nordhorn zelfs een internationaal tintje. Daarnaast kwamen er naast een groot aantal klootschieters uit de Achterhoek ook deelnemers uit Twente en Drenthe. Zondag hadden zich voor alle klassen teams ingeschreven, zowel prestatiegerichte teams als recreanten, waardoor alle klassen van start konden gaan en er voor de prijzen gestreden kon worden. En de reacties van klootschieters waren ook dit jaar weer enthousiast en positief. "Een parcours met mooie gladde wegen waarbij de weg 'gelezen' moet worden. De baan is regelmatig ronder dan je denkt", was een veel gehoorde mening van menige klootschieter. En wat ook als zeer positief werd ervaren was dat het parcours verkeersluw was. Alleen aanwonenden konden gebruik maken van de 'ring'.

Spannend
In de eerste mannenklasse was het een super spannende aangelegenheid. De mannen van het Twentse Mander hadden evenals Nei Drenthe uit Vledder maar 34 schoten nodig om het parcours te 'ronden'. Mander gooide echter de laatste kloot 150 meter over de finishlijn terwijl Nei Drente niet verder kwam dan 132 meter. Een verschil van maar achttien meter! Derde werd KV Java uit Losser (35-36). KV Eibergen won met 38-38 de strijd in de tweede klasse bij de mannen gevolgd door KV Nordhorn (39-99) en Zwolle 2 uit Groenlo (40-37). In de derde klasse bij de mannen ging de overwinning naar KV Losser 2 (40-38) gevolgd door KV Losser 1 (48-101) en Dijkhoek 5 uit Borculo (49-55).

De vrouwenklasse werd overtuigend gewonnen door een combinatieteam bestaande uit enkele landelijke gerenommeerde klootschieters zoals meervoudig Nederlands, Europees en wereldkampioen Silke Tulk (39-115). Tweede in deze klasse werd 't Woudhuis 3 uit Apeldoorn (46-54) en derde Onderlingen uit Haarlo (52-18). De Mix klasse werd gewonnen door Respelhoek 1 uit Geesteren (43-42) en de Vrije mixklasse door het team Friends uit Lochem (45-111).

De Vrije klasse vrouwen werd gewonnen door de Morsgirls uit Ruurlo bestaande uit Diny en Wendy Schepers, Carla Rooks en Erna Kuenen (54-46). De Vrije klasse mannen werd een prooi voor 't Loo uit Eibergen (37-116) en de overwinning in de 55+ klasse werd opgeëist door Respelhoek 2 (42-78).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant