Gerd Renshof - Het grote verlangen, een detail. Foto: PR
Gerd Renshof - Het grote verlangen, een detail. Foto: PR

Demonstratie schildertechnieken uit 17e eeuw tijdens expositie 'Mathilde in Ruurlo'

Algemeen

RUURLO – Kunstschilder Gerd Renshof is een specialist in de schildertechnieken uit de 17de eeuw. Op vrijdag 7 juni geeft hij een schilderdemonstratie. Wie de schilder aan het werk wil zien is welkom tijdens de expositie 'Mathilde – van muze tot mythe - in Ruurlo' in galerie De Smidse in Ruurlo.

Bij 'Mathilde in Ruurlo' zijn vier werken van Renshof te zien waarvan er twee speciaal zijn gemaakt voor deze expositie. Eén hiervan is een paleis in Potsdam dat Carel Willink ook als onderwerp heeft gebruikt. Renshof plaatst het in een nachtsfeer.

Renshof heeft een lange staat van dienst en is vooral bekend van zijn stillevens van oude boeken. Kaarten hiervan worden wereldwijd uitgegeven. Al op jonge leeftijd is Renshof geïnspireerd door Carel Willink. Hij heeft om die reden naast stillevens ook veel schilderijen gemaakt met oude architectuur als inspiratiebron. Zijn onderwerpen worden vaak geplaatst in water of bedekt met een flinke laag sneeuw. Momenteel schildert hij vooral nachttaferelen. Donkere straatjes met hier en daar een lamp. Hij is hierin op zoek naar licht dat als het ware uit het schilderij komt. Zijn kennis op gebied van 17e eeuwse schildertechnieken gebruikt hij optimaal in deze schilderijen.

Gerd Renshof heeft zijn hele leven studie gemaakt van de schildertechnieken van de oude meesters en vertelt hierover op levendige wijze tijdens deze schilderdemonstratie. Uiteraard is het voor het publiek mogelijk om vragen te stellen. Naast zijn eigen schilderspraktijk geeft Renshof ook les. In 2009 heeft hij Academie Renshof opgericht, ondertussen één van de grootste particuliere schilderacademies van het land.

Renshof schildert van 11.00 tot 17.00 uur in galerie De Smidse waar 80 schilderijen en beelden van 26 kunstenaars te bewonderen zijn. Daarnaast zijn bezoekers ook welkom in de Dorpskerk (drieluik van het leven van Mathilde) en bij de etalage van Teunissen Mode waar kunstenares Fong-Leng een unieke presentatie geeft van haar werk.


www.mathildeinruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant