Er was veel te zien tijdens het bezoek aan de Emsflower. Foto: PR.
Er was veel te zien tijdens het bezoek aan de Emsflower. Foto: PR. Foto: Picasa

Zonnebloem Ruurlo met een volle bus naar Emsflower

Algemeen

RUURLO – Op 24 april stond om 10.00 uur een grote bus van ter Doest voor de Aldi. En er stonden heel wat deelnemers te wachten op die bus. Mensen met rollators, met rolstoelen en Zonnebloemers die nog goed ter been zijn en een twaalftal vrijwilligers. In totaal gingen er 57 mensen in de bus mee en nog drie in een volgauto. Na een half uurtje zaten alle deelnemers in de bus en waren de rollators en rolstoelen opgeborgen in de bagage ruimte. Het was een geweldige tocht, want wat is de natuur mooi in onze Achterhoek en Twente.

Via Barchem, Lochem ging het richting Oldenzaal, waar net over de grens de grootste perkplanten kwekerij van heel Europa ligt. Rond twaalf uur kwam men aan bij Emsflower. Daar stonden de tafels gedekt en werd een heerlijke lunch geserveerd. Na de lunch werd men in twee groepen opgedeeld en kreeg men een rondleiding door een tropische tuin, een vlindertuin en kwam men door ruimte waar men tomaten, komkommers en aubergines verbouwt. En natuurlijk mocht men de tomaatjes proeven.

Ook kwam men in een kas waar men experimenteert met het kweken van sla, zodat er straks het hele jaar sla uit de kassen van Emsflower kan komen en de winkeliers geen sla meer hoeven te laten komen uit verre landen. Als laatste kwam men in de productieruimte. Daar heeft men gezien wat robots allemaal kunnen, zoals het planten van stekjes en het vervoer naar de transportruimte. Ook was het mooi om te zien dat de perkplanten voordat zij op transport gaan nog een natte douche krijgen. Heel veel perkplanten gaan naar de Aldi en Lidl, ook in Nederland.

Na de rondleiding was iedereen toe aan een consumptie, want het was erg warm in de kas. En toen was het weer tijd om naar huis te gaan. De chauffeur koos een andere route dan de heenweg. Alleen zo'n bustocht is al prachtig, vooral op zo'n prachtige voorjaarsdag.

Moe maar voldaan stapte iedereen om kwart voor vijf weer uit de bus om naar huis te gaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant