Rineke de Jong was de eerste kunstenaar die haar werk – vijf schilderijen met Mathilde – inleverde bij Joop Huisman, initiatiefnemer van de expositie. Foto: PR.
Rineke de Jong was de eerste kunstenaar die haar werk – vijf schilderijen met Mathilde – inleverde bij Joop Huisman, initiatiefnemer van de expositie. Foto: PR.

Gedeputeerde Meijers verricht opening van expositie 'Mathilde'

Algemeen

RUURLO – Op vrijdag 10 mei wordt de expositie 'Mathilde – van muze tot mythe – in Ruurlo' tijdens een bijeenkomst voor genodigden geopend door mevrouw J.P.M. (Josan) Meijers, gedeputeerde van de Provincie Gelderland. De expositie gaat op zaterdagmorgen 11 mei om 11.00 uur open voor het publiek.

De organisatoren hebben de opening beperkt tot de deelnemende kunstenaars en een beperkt aantal andere nauw bij de ontwikkeling van de expositie betrokken personen. Na een compact openingsprogramma, dat wordt afgesloten met een openingshandeling door mevrouw Meijers, vertrekken alle gasten naar galerie De Smidse om de tachtig daar geëxposeerde kunstwerken te bewonderen. Nog niet zo lang geleden was De Marskramer nog gevestigd in wat over een paar dagen een prachtige galerie is. De ombouw is een ingrijpend proces. Gelukkig is er veel hulp van vrijwilligers. Het is nauwelijks te geloven dat er over enkele dagen al heel stijlvol zo'n zestig schilderijen hangen en twintig beelden staan. In de Dorpskerk komt een drieluik over het leven van Mathilde van het imposante formaat van 350 x 250 centimeter. De etalage van Teunissen Mode wordt door Fong-Leng in gericht met aantal van de bijzondere creaties waarin Mathilde Willink zo bekend werd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant